10.04.2017

Lapin yliopiston opiskelijat rynnistivät Rovaniemen kunnanvaltuustoon

Rovaniemen kunnanvaltuuston pääsi kolme Lapin yliopiston opiskelijaa. Menestyjiin kuuluivat johtamisen opiskelijat Mikkel Näkkäläjärvi (sd.) ja Miikka Keränen (vihr.) sekä hallintotieteiden opiskelija Anna Suomalainen (vihr.).

Useita Lapin yliopiston opiskelijoita pääsi varavaltuutetuiksi, kuten kuvataidekasvatuksen opiskelija Emma Kähkönen (vihr.), sosiologian opiskelija Kalle Juntunen (vas.), johtamisen opiskelija Rosa Vetri sekä johtamisen ja oikeustieteiden opiskelija Anni-Sofia Sihvo (kesk.). Rovaniemen valtuustoon pääsi myös useita Lapin yliopiston alumneja, kuten vaalien ääniharvat Liisa Ansala ja Heikki Autto.

384 ääntä saanut Miikka Keränen kommentoi menestystä seuraavasti: ” Oma äänimäärä oli kyllä valtava yllätys! Vaikka oli tavoitteet korkealla, niin silti ei osannut odottaa näin hienoa tulosta. Puolueelle toki toivo Rovaniemellä suurempaa vaalivoittoa, mutta kiitettävä tulos on tämäkin. Nyt vaan sitten aktiivisesti verkostoitumaan muiden nuorten päättäjien kesken, että saadaan nuorten ja opiskelijoiden ääni kuuluviin.”

335 äänen Mikkel Näkkäläjärvi sanoo työn alkavan vasta tästä: ”Aivan aluksi aion perehtyä perusteellisesti kaupungin asioihin ja ruveta hommiin. Harrastusmahdollisuuksien lisääminen ja opiskelijoiden työllisyyden edistäminen ovat tärkeitä teemoja tulevalla nelivuotiskaudella. Onnittelut

kaikille valituille ja etenkin hienoille opiskelijaehdokkaille! Saamme varmasti aikaan hyvää yhteistyötä yli puoluerajojen.”

Anna Suomalainen keräsi vaaleissa hienot 182 ääntä. Hän kertoo olevansa positiivisesti yllättynyt tuloksesta: "Fiilis on positiivisesti yllättynyt! Vaalikampanja sujui flunssaa sairastaessa, joten tyydyin tekemään kampanjatyötä lähinnä sosiaalisessa mediassa. Siksi äänimääräkin yllätti, odotukset olivat paljon pienemmät - mutta todella hienoa, että kannustusta riitti valtuustoon asti. Harmittamaan jäi vain kolmen valtuustopaikan saaminen, meillä oli niin mahtavia ehdokkaita. Valtuustokautta odotan innolla, luvassa on hienoja kokemuksia, uusia tuttavuuksia ja paljon työntekoa sen eteen, että Rovaniemestä tulisi vielä upeampi kaupunki."

Muita mielenkiintoisia tuloksia nähtiin muun muassa Iitissä, jossa äänikuninkaaksi huikealla 353 äänellä nousi politiikkatieteiden opiskelija Eemeli Lehtinen (sd.). Hän on innoissaan tuloksesta: "Aivan mahtava tulos. Kampanja meni alusta alkaen aivan nappiin. Saatiin sekä nuoria ja vanhoja ihmisiä taakse, ja ihmiset sitoutuvat tekemään yhdessä juttuja. Nyt on tietysti näin ison äänisaaliin turvin huomattavasti isompaa vastuuta luvassa ja siihen haasteeseen on vastattava." Kuntavaalien äänestysprosentti nousi koko maassa 0,5 prosenttiyksikköä, mutta laski Rovaniemellä 1,5 prosenttiyksikköä. Vaalien voittajia olivat Rovaniemellä SDP (+5,3 %), Kokoomus (+2,1 %) ja Vihreät (+1,8 %). Häviäjiä puolestaan Perussuomalaiset (-7,2%) ja Keskusta (-1,5 %).

LYY onnittelee kaikkia vaaleihin osallistuneita ja niissä menestyneitä!