Ajankohtaista keskustelua LYYkahveilla

25.02.2016

Vuoden ensimmäiset LYYkahvit järjestettiin Meidän Lovisassa keskiviikkona 24.2. Opiskelijat löysivät LYYkahveille hyvin. Kahvien aluksi ylioppilaskunnan kuluvan vuoden hallitus esittäytyi ja puheenjohtaja Rauhala kertoi opiskelijoille ajankohtaisista asioista, jotka puhuttavat myös valtakunnallisesti. Rauhala kertoi niin opintotukileikkauksista, VRn lippu-uudistuksesta kuin YTHSn tulevaisuudestakin.

Valtakunnallisen katsauksen jälkeen oli aika siirtyä paikallisiin asioihin ja hallitusohjelmaan. Kukin hallituslainen kertoi vuorollaan oman sektorinsa tärkeimmistä asioista kuluvalle vuodelle. Kulttuurisektori keskittyy tapahtumaperinteen uudistamiseen, josta uutena mielenkiintoisena tapahtumana on aprillipäivänä järjestettävä KPS-turnaus. Koulutus- ja sosiaalipolitiikassa keskitytään etenkin valtakunnallisesti merkittäviin aiheisiin kuten opintotuen uudistukseen, mutta myös paikallisesti tärkeät L2-hanke sekä 55 opintopiestettä –kampanja työllistävät kopovastaavia. Työelämäpuolella pyritään lisäämään työelämärelevanssia opinnoissa mm. jakamalla eri tiedekuntien hyviä harjoittelu- ja työkäytänteitä muihin tiedekuntiin. Vuonna 2016 laaditaan myös kuntavaikuttamisen ohjelma ja valmistutaan ensi vuoden kuntavaaleihin. Kevään 2016 projektina on LYYn viestintäohjeistuksen uusiminen. Viestintää pyritään kehittämään yhä monipuolisemmaksi ja ajanmukaisemmaksi kokonaisuudeksi vuoden aikana. Liikuntapuolta pyritään myös aktivoimaan ja järjestämään uudenlaisia matalankynnyksen tapahtumia kaikille opiskelijoille.

LYYkahvien lopuksi käytiin avointa keskustelua, jossa kysyttiin hallitukselta mm. LYYn osallistumista maaliskuun alussa Helsingissä järjestettävään opintotukimielenosoitukseen.

 

Nähdään seuraavilla LYYkahveilla!

 

Lisätietoja: hallituksen puheenjohtaja Elias Rauhala elias.rauhala(at)lyy.fi