#Kivakaveri: Kuinka olla #kivakaveri?

21.09.2017

Kassala.jpg

 

#Kivakaveri-kampanjaviikon aikana ollaan keskusteltu paljon yhteisöllisyydestä ja korkeakoulukiusaamisesta. Meidän kaikkien tulee luoda yhteisöllisyyttä ja estää korkeakoulukiusaamista. Onko tämä kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty? 

Viime keväänä LYYn toteuttaman yhteisöllisyyskyselyn mukaan yksi yleisimpiä kiusaamiseksi koettuja asioita oli ryhmän ulkopuolelle jääminen. Kiusaaminen ei ole jotain pahaa, mikä vaanii yliopiston ulkopuolella. Päinvastoin, se on jotain mitä koetaan yhteisömme sisälläVoimme puhua kiusaamisesta ja tehdä kampanjoita yhteisöllisyydestä, ja molemmilla onkin oma tärkeä paikkansa yhteisöllisyyden rakentamisen apukeinoina. Mutta mitä tavallinen opiskelija, sinä tai minä, voi tehdä? 

Viime keväänä LYYn strategiatyöpajoissa juttelimme satunnaisesti yliopiston käytävillä tapaamiemme opiskelijoiden kanssa. Jutellessa osa kertoi, ettei heillä ole yhtään kaveria yliopistolla. Tässä on meidän kaikkien paikka luoda yhteisöllisyyttä. 

Yhteisöllisyys näkyy arjen teoissa. Yhteisöllisyys näkyy siinä, että tervehtii toisia. Yhteisöllisyys näkyy siinä, että kysyy mitä kuuluu. Kun kaikki tekevät pieniä tekoja, olemme yhdessä isosti yhteisöllisiä. 

Kysy siis kaverilta mitä kuuluu. Ja jos kysyt siltä, joka istuu kaverisi vieressä penkkirivin laidassa, niin vielä parempi.  Ollaan kaikki yhdessä #kivakaveri.Matias Kassala,
hallituksen puheenjohtaja, LYY