LYY hakee päätoimittajaa

22.09.2014

LYY hakee päätoimittajaa


Lapin yliopiston ylioppilaskunta (LYY) on 4100 yliopisto-opiskelijan vuonna 1979 perustettu opiskelijajärjestö, joka toimii jäsenistönsä etu- ja palveluorganisaationa. Ylioppilaskunta julkaisee Lapin ylioppilaslehteä, jonka tarkoituksena on toimia tiedonvälittäjänä ja keskustelufoorumina opiskeluun ja opiskelijaelämään sekä ylioppilaskuntaan liittyvistä asioista


LYY hakee päätoimittajaa ylioppilaslehteen 1.11.2014 alkaen.


Päätoimittajana pääset kehittämään itseäsi journalistina. Tarjoamme itsenäisen ja vastuullisen tehtävän, jossa saat arvokasta työkokemusta toimitusmaailmasta. Samalla pääset näköalapaikalle ylioppilaskunnan toimintaan sekä osalliseksi LYY:n nuorekasta ja innostavaa työyhteisöä.


Lapin ylioppilaslehti ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa sekä viikoittain julkaistaan sisältöä verkkolehteen. Päätoimittaja vastaa lehden toimittamisesta ja sen sisällöstä hyvää lehtimiestapaa noudattaen. Tehtäviin kuuluu lehden kokoaminen yhdessä taittajan kanssa, verkkolehden päivittäminen, editointi ja oikoluku. Lisäksi päätoimittaja esittelee lehteä koskevat asiat edustajistolle ja hallitukselle, koordinoi avustajien toimintaa ja huolehtii lehden taloudesta. Päätoimittaja seuraa aktiivisesti LYY:n toimintaa ja tiedottaa siitä.

Edellytämme hakijalta:
- Yliopistomaailman tuntemusta ja kiinnostusta ylioppilaskunnan toiminnasta
- Hyvää suullista ja kirjallista ilmaisutaitoa sekä erinomaisia tietoteknisiä valmiuksia
- Ideointi- ja organisointikykyä
- Erinomaista suomen kielen taitoa
- Kykyä hallita laajoja kokonaisuuksia sekä paineensietokykyä


Katsomme eduksi:
- Journalistinen kokemus


Palkkaus ja työsuhde
Ylioppilaskunnan edustajisto päättää päätoimittajan palkkauksesta ja työsuhteesta kokouksessaan. Perinteisesti ylioppilaskunnan työntekijät palkataan toistaiseksi voimassa oleviin työsuhteisiin. Tällä hetkellä palkkio on 1750€/lehti. Palkkaukseen ja työsuhteeseen liittyvistä asioista voi tiedustella ylioppilaskunnan pääsihteeriltä.
Hakuaika ja hakeminen


Hakemukset päätoimittajan tehtävään mahdollisine liitteineen tulee toimittaa sähköpostitse pdf-muodossa osoitteeseen paasihteeri@lyy.fi tai kirjallisesti ylioppilaskunnalle osoitteeseen LYY, Ahkiomaantie 23 B, 96300 Rovaniemi. Sähköpostin otsikkoon tai kirjekuoreen merkintä ”Päätoimittajan haku”. Hakemusten tulee olla perillä tiistaina 7.10.2014 klo 10.00 mennessä.

Haastattelut ja valinta
Hakijat haastatellaan edustajiston kokouksessa. Haastattelun aikataulusta ja paikasta ilmoitetaan hakijoille myöhemmin. Päätoimittajan valinta tehdään samassa kokouksessa.

Lisätietoja
Pääsihteeri Sanna Juutinen 040 578 4207, paasihteeri@lyy.fi
Päätoimittaja Kaisa Eerola, 045 110 9293, lehti@lyy.fi