LYY jakoi tunnustuksia ansiokkaille toimijoille

13.10.2015

 

Lapin yliopiston ylioppilaskunta (LYY) jakoi vuosijuhlassaan 3.10.2015 Arktikumissa perinteiset ansiomerkit tunnustuksena ansioituneille toimijoille. Tänä vuonna LYYn hallitus myönsi yhteensä kymmenen III luokan Pro Borealis- ansiomerkkiä,  neljä II luokan Pro Borealis –ansiomerkkiä sekä yhden I luokan Pro Borealis –ansiomerkin.

 

I luokan Pro Borealis –ansiomerkki

”I lk:n ansiomerkki voidaan myöntää ylioppilaskunnan nykyiselle tai entiselle jäsenelle tai ylioppilaskuntaa lähellä olevalle henkilölle tunnustuksena ylioppilaskunnan jäsenten hyväksi suoritetusta erittäin merkittävästä ja laajavaikutteisesta työstä.” 

Liisa Ansala

Tunnustuksena Lapin yliopiston ylioppilaskunnan ja Lapin korkeakouluopiskelijoiden hyväksi tehdystä erittäin ansiokkaasta työstä. Ansalan ura ylioppilasliikkeessä alkoi jo vuonna 2005 kun hän tuli valituksi LYYn hallitukseen. Myöhemmin hän on toiminut muun muassa LYYn hallituksen puheenjohtajana sekä valtakunnallisella tasolla Suomen ylioppilaskuntien liitossa hallituksen jäsenenä. Ansala on toiminut merkittävissä luottamustoimissa myös kuntasektorilla. Lukuisissa luottamustoimissaan hän on aina toiminut opiskelijoiden vahvana edunvalvojana ja äänitorvena. 

Vuosina 2010-2013 Ansala toimi LYYn pääsihteerinä, työskennellen samalla myös LYYn yhtiöiden johdossa. Tällä ajalla yhtiöiden toimintaa on kehitetty aivan uudelle tasolle rivakoin ottein. Koko ylioppilasyhteisössä Ansala on ollut todella pidetty persoona ja ylioppilaskunnan esimiehenä hän on saanut kiitosta toimestaan. Pitkällä urallaan hän on jättänyt vahvan kädenjäljen Lapin yliopiston ylioppilaskuntaan.

Liisa Ansalan ura ylioppilasliikkeessä on ollut poikkeuksellisen mittava ja monipuolinen. On koko ylioppilasyhteisön onni että hänen työnsä yhteisössä jatkuu edelleen yliopiston puolella.

 

II luokan Pro Borealis –ansiomerkki

”II lk:n ansiomerkki voidaan myöntää tunnustuksena ylioppilaskunnan toimintaan erittäin ansiokkaalla tavalla osallistuneelle henkilölle tai henkilölle, joka työssään on edistänyt ylioppilaskunnan jäsenten etua pitkäjänteisellä ja merkittävällä tavalla.”

Ira Hietanen

Tunnustuksena merkittävästä työstä Lapin yliopiston opiskelijoiden hyväksi. Hietanen pitkän linjan vaikuttaja ylioppilaskunnan piirissä, hän on toiminut aiemmin muun muassa LYYn hallituksen puheenjohtajana sekä LYYn yhtiöiden hallituksen jäsenenä. Hietanen on edustanut opiskelijoita kiitettävällä tavalla myös monissa yliopiston hallintoelimissä.

Janne Hälinen

Tunnustuksena merkittävästä työstä ylioppilaskunnassa sekä kansallisen tason edunvalvontatyöstä. Hälinen on toiminut aiemmin LYYn hallituksen puheenjohtajana. Kuluvana kaudella Hälinen on toiminut SYLn hallituksen jäsenenä.

Ville Luotola

Tunnustuksena merkittävästä työstä ylioppilaskunnan piirissä. Luotola on pitkäaikainen LYY-aktiivi, joka on toiminut monella rintamalla ylioppilaskunnan piirissä. Kuluvana kaudella Luotola on edustanut opiskelijoita Lapin yliopiston hallituksessa sekä toiminut ylioppilaskunnan edustajiston puheenjohtajana.

Jukka Sankala

Tunnustuksena erittäin merkittävästä edunvalvontatyöstä ylioppilasyhteisössä. Sankalan lähtökohta opiskelijoiden oppimisympäristön ja opintojen laadun kehittämiseen on poikkeuksellinen opiskelijalähtöinen. Vankkumaton laadun kehittäjä ja opiskelijoiden asioiden puolestapuhuja! 

 

III luokan Pro Borealis –ansiomerkki

 ”III lk:n ansiomerkki voidaan myöntää ylioppilaskunnan jäsenelle joka on osoittanut kiitettävää aktiivisuutta ylioppilaskunnan toiminnassa. Merkki voidaan myöntää myös ylioppilaskunnan piirissä toimivan järjestön toimintaan ansiokkaalla tavalla osallistuneelle henkilölle.”

Greetta Heilala

Pauliina Konu

Veli-Matti Keränen

Elina Malinen

Miika Kekola

Laura Yrjölä

Joonatan Juhajoki

Laura Pönkänen

Atte Rimppi

Rida Haapala

 

Lisätietoja: Hallituksen puheenjohtaja Pekka Alakoski, pekka.alakoski(at)lyy.fi, 045 137 9026

 

Pääsihteeri Laura Kantomaa, paasihteeri(at)lyy.fi, 040 578 4207