LYYn Lappi Ekskursio tutustutti opiskelijoita Ylä-Lapin työllistymismahdollisuuksiin

08.11.2016

IMG_8108.JPG

Ekskursion osallistujat Kevitsan kaivoksella.

 

Lapin yliopiston ylioppilaskunta järjesti yhteistyössä Pohjoisimman Lapin Leader ry:n (PLL) kanssa ekskursion Ylä-Lapin alueelle. Lapin yliopiston ylioppilaskunta ja PLL ovat tehneet koko kuluneen vuoden tiivistä yhteistyötä etenkin työelämäsektorin puolella. Ekskursion ensisijaisena tavoitteena oli avata Lapin yliopiston opiskelijoille Ylä-Lapin tarjoamia työllisyysmahdollisuuksia.

Halusimme yhteistyössä Pohjoisimman Lapin Leader ry:n kanssa tuoda opiskelijoiden tietoisuuteen Ylä-Lapin työllistymismahdollisuudet. Monet Lapin yliopiston opiskelijat tulevat Rovaniemen eteläpuolelta, joten heille luontaista on katsoa etelään miettiessä tulevaisuuden työpaikkoja.” kommentoi ekskursiota järjestäjien puolesta Laura Ylinampa.

Ekskursiolla noin 30 opiskelijaa tutustuivat Sodankylän ja Inarin kunnan, Kevitsan kaivoksen, Inari Reindeer Farm:iin, Sajoksen ja Saamelaiskäräjien, Test World Oy:n, Saamelaisalueen koulutuskeskuksen, Hotelli Kultahovin sekä Metsähallituksen toimintaan Inarin ja Sodankylän kuntien alueella. Edellä mainittujen kohteiden kautta opiskelijat saivat monipuolisen kuvan Ylä-Lapin tarjoamista työllistymismahdollisuuksista niin julkisella kuin yksityisellä sektorilla.

Vierailukohteet olivat selvästi opiskelijoille kiinnostavia, ja useassa kohteessa syntyi vilkasta keskustelua yrityksen toimialaan ja mahdolliseen yhteistyöhön yrityksen ja opiskelijoiden välillä. Ekskursiolle osallistuneet kommentoivat ekskursiota muun muassa seuraavin sanakääntein: ”Ekskursio oli varmasti yksi hienoimmista kokemuksista koko opiskeluajoilta!”.

 

 

 Yhteistyössä     :Leader_logo_rgb_lappi.jpg

 

Lisätietoja: Iida Vesterinen, hallituksen jäsen, työelämävastaava iida.vesterinen(at)lyy.fi