Lyytiset viikolle 10 // LYY´s weekly newsletter briefly in english below

02.03.2015


Lyytiset on LYYn viikkotiedote, johon kerätään ajankohtaisia asioita ja tapahtumia. Mikäli haluat oman ilmoituksesi Lyytisiin, ota yhteyttä jarjestosihteeri(at)lyy.fi. Muista lähettää tiedotteesi myös englanniksi, jotta kansainväliset opiskelijatkin saavat tietoa ajankohtaisista asioista.

Sisältö:

 

-          LYYn toimiston aukioloajat viikolla 10

-          LYY hakee järjestösihteeriä

-          Suunnittele kansi opiskelijakalenteriin

-          Vastaa LYYn liikuntakyselyyn

-          Merja Kinnunen vuoden opettajaksi

-          Wanted: International tutor 2015-2016

-          Ulapalla – vaihtoehtoinen tiedotuskanava

-          Haetaan ääniteknikkoa ja -assistenttia

-          Vuoden opiskelija -kilpailu

 

 

LYYn toimiston aukioloajat viikolla 10

Toimisto on avoinna hiihtolomaviikolla ma - ke klo 12-15.

Eilan Puoti suljettu viikolla 10 !!

 

LYY hakee järjestösihteeriä

Tarjoamme haasteellisen, monipuolisen ja vastuullisen työn opiskelijajärjestön ytimessä. Järjestösihteeri vastaa ylioppilaskunnan kulttuuri- ja järjestötoiminnasta. Hänen tärkeimpiä tehtäviään on suunnitella ja toteuttaa ylioppilaskunnan erilaisia projekteja ja tapahtumia, toimia monipuolisesti ylioppilaskunnan piirissä toimivien järjestöjen tukena sekä vastata ylioppilaskunnan viestinnästä ja tiedotuksesta. Järjestösihteeri pitää yhteyttä ylioppilaskunnan sidosryhmiin ja yhteistyökumppaneihin. Hän osallistuu jäsenistölle suunnattujen palveluiden toteuttamiseen sekä järjestöjen kouluttamiseen. Tehtävään kuuluu myös jäsenpalvelua.

 

Työskentely ylioppilaskunnassa vaatii oma-aloitteisuutta ja joustavuutta. Työ tapahtuu pääsääntöisesti virka-aikana, mutta työ saattaa sisältää myös ilta- ja viikonlopputöitä.
Tässä työssä pääset kehittämään ammattitaitoasi monipuolisesti, tapaamaan paljon erilaisia, mielenkiintoisia ihmisiä sekä tekemään opiskelijalle hyvää elämää nuorekkaassa, virkeässä ja rempseässä työyhteisössä.

 

Lue koko hakukuulutus täältä.

 

Suunnittele kansi opiskelijakalenteriin - VOITA 100€!

 

Kevät koittaa, joten opiskelijakalenterin 2015-2016 valmistelu on täysillä käynnissä. Osallistu suunnittelemalla kansikuva kalenteriin! LYY ja Rotko tekevät kalenterin myös tänä vuonna yhteystyössä, joten painosmäärä on korkea – näkyvyys työllesi on siis taattu! Kilpailun voittaja palkitaan lisäksi 100 eurolla. Voittajaehdotuksen ratkaisee LYYn ja Rotkon hallitukset.

 

Lähetä oma hakemuksesi 15.3.2015 mennessä osoitteeseen aineistot(at)lapinrotko.fi

 

Ohjeita kannen suunnitteluun:

Kannen koko on 105x160mm. Kannessa on vasemmalla puolella 10mm kierresidonta. Tämän lisäksi leikkausvaroja tulisi lisätä 10mm muillekkin sivuille, jotta kansikuva taittuu kannen sisäpuolelle. Kanteen tulee myös QR-koodi (31x38mm), jonka tila on hyvä suunnitella valmiiksi. Kannessa tulisi näkyä jossain muodossa teksti Lapin opiskelijakalenteri.

 

 

Lisätietoja LYYn pääsihteeriltä Sanna Juutiselta, paasihteeri(at)lyy.fi 040 578 4207

 

Merja Kinnunen vuoden opettajaksi

Valintaperusteluiden mukaan Merja Kinnunen on aidosti kiinnostunut opintojen etenemisestä. Hän on muiden muassa kannustanut opiskelijoitaan esittelemään tutkielmiaan valtakunnallisilla Sosiologipäivillä. Hänen seminaareihinsa on osallistunut vierailevia luennoitsijoita ja tieteentekijöitä. Lisäksi Kinnunen on kannustanut opiskelijoita järjestämään sosiologian ja politiikkatieteiden uusille opiskelijoille tilaisuuksia, joissa on esitelty sosiologian tutkimuskohteita ja erilaisia tutkimusmenetelmiä opiskelijoiden tutkimusten kautta.

Koko tiedote täällä.

 

Vastaa LYYn liikuntakyselyyn 13.3. mennessä

Kyselyn tarkoitus on saada kattava kuva korkeakoululiikunnan sporttipassin kautta tarjoamista liikuntapalveluista. Kyselyn perusteella korkeakoululiikunnan toimintaa myös pyritään kehittämään nykyistä paremmaksi.

Löydät kyselyn täältä.

 

Wanted: International tutor 2015-2016

Haluatko tutustua uusiin kansainvälisiin opiskelijoihin ja auttaa heitä pääsemään opinnoissaan alkuun? Hae kansainväliseksi tuutoriksi! Kv-tuutorin tehtäviin kuuluu mm. yhteydenpito opiskelijoihin ennen heidän saapumistaan, opiskelijoiden vastaanotto sekä arkipäivän asioissa auttaminen lukukauden alussa. Kv-tuutoreille järjestetään koulutus huhti-toukokuussa ja työstä maksetaan pieni palkkio.

Lisätietoa tuutoroinnista ja sähköinen hakulomake löytyvät osoitteesta: www.ulapland.fi/kvtuutori. Haku päättyy 31.3.2015.

Lisätietoja kv asiain toimistosta (international.relations(at)ulapland.fi)

 

Ulapalla – vaihtoehtoinen tiedotuskanava

Oletko ulapalla yliopiston asioista? Tuntuvatko hallinnon päätökset sumulautan takana siintävältä, pakenevalta horisontilta? Äläpä huolestu, asia on hoidossa. Ulapalla on yliopiston vaihtoehtoinen viestintäkanava, johon on poimittu opiskelijoiden kannalta olennaisimmat pointit ja esitetty ne ymmärrettävästi ja kriittisesti. Ulapalta löytyy niin napakkaa uutisointia rennolla otteella kuin laajempiakin katsauksia ajankohtaisiin aiheisiin huumoria unohtamatta. Tiedotuksemme toimii myös toiseen suuntaan – mikäli jokin tietty aihe tuntuu sinusta hämärältä, lähtee kätyrimme Kemijoen Krotti selvittämään sitä ja etsimään kysymyksiisi vastaukset.

Selvemmille vesille pääset osoitteista:

https://www.facebook.com/ulapalla.ulapland

http://ulapalla-ulapland.blogspot.fi

tai ottamalla suoraan yhteyttä meihin: ulapalla(at)ulapland.fi.

Voit samalla myös tilata viikoittaisen uutiskatsauksemme!

 

Haetaan ääniteknikkoa ja –assistenttia

Hei! Me speksiläiset etsimme juuri sinua! Haemme mielenkiintoiseen projektiimme vielä ääniteknikkoa ja –assistenttia. Tärkeintä on innostus ja halu oppia. Opastamme sinut tehtäviin. Me tehdään tätä hymyssä suin yhdessä. Hyppää mukaan Speksin ihmeelliseen maailmaan! Otappa yhteyttä jo tänään, niin kerromme lisää.

terveisin, Veli-Matti Keränen

Tuottaja LYY Speksi 2015, vkeranen(at)ulapland.fi / 0456308438

 

Vuoden opiskelija –kilpailu

Vuosittainen Vuoden Opiskelija kilpailu alkoi jälleen. Yhdessä eri alojen työnantajien, Verohallinnon, Soneran, OP:n ja Unileverin kanssa etsimme opinnoissaan, työelämässä tai esimerkiksi opiskelijajärjestötehtävissä tai erilaisissa projekteissa menestyneitä, innokkaita, aktiivisia ja eteenpäin suuntaavia ja näistä aloista innostuneita opiskelijoita.

 

Vuoden Opiskelija 2015 partnerit ja kategoriat:

Vuoden Verolähettiläs - Verohallinto

Vuoden Finanssilupaus – OP

Vuoden Markkinointiopiskelija – Unilever

Vuoden IT-edelläkävijä – Sonera

 

Lisätietoja kilpailusta osoitteesta http://www.vuodenopiskelija.fi/ sekä FB-sivulta: http://www.facebook.com/vuodenopiskelija


*********************

Briefly in English

 

LYY´s office´s opening hours week 10

LYY´s office is open this week mon-wed from 12 – 3pm.

Eila´s Puoti is closed whole week!!

 

Design a cover for student calendar – WIN 100€

It´s time to make LYY´s student calendar for academic year 2015-2016. Take part and design a cover for the calendar!

 

The calender will be shared to the students of University of Lapland and Lapland University of Applied Sciences. So besides 100€, winner will get his/her work shared all over Lapland. Winner will be chosen by the boards of LYY and Rotko.

 

Send your own design by 15th March to address aineistot(at)lapinrotko.fi.

 

Guidelines for the design:

Size of the cover is 105 x 160 mm. There is 10 mm spiral bound on the left side of the cover. There must be 10 mm bleeds on every other sides too. Please leave space for QR-code (31 x 38 mm). Text for the cover is "Lapin opiskelijakalenteri", and that must be somehow on the cover.

 

More information from Secretary General of LYY, Sanna Juutinen: paasihteeri(at)lyy.fi

 

Wanted: International tutor 2015-2016

Would you like to get to know the new international students and help them get started in their studies? Become and international tutor! A tutor’s tasks include being in touch with the students before their arrival in Rovaniemi, meeting them upon their arrival and helping with everyday issues at the beginning of the semester. Training will be arranged for the new tutors in April/May and you will receive a small reward for your work.

 

You can read more about tutoring and fill in an online application at www.ulapland.fi/tutor.
The application deadline is March 31st, 2015.

 

More information from the International Relations Office (international.relations(at)ulapland.fi)


*********************

Liity listalle:
Lähetä viesti: ”SUB lyyinfo etunimi sukunimi”
Osoitteeseen: listaposti(at)ulapland.fi

Eroa listalta:
Lähetä viesti: ”SIGNOFF LYYINFO”
Osoitteeseen: listaposti(at)ulapland.fi

Anna palautetta Lyytisistä osoitteeseen: jarjestosihteeri(at)lyy.fi