Lyytiset viikolle 21 // LYY´s weekly newsletter briefly in english below

18.05.2015

 

Lyytiset on LYYn viikkotiedote, johon kerätään ajankohtaisia asioita ja tapahtumia. Mikäli haluat oman ilmoituksesi Lyytisiin, ota yhteyttä jarjestosihteeri(at)lyy.fi. Muista lähettää tiedotteesi myös englanniksi, jotta kansainväliset opiskelijatkin saavat tietoa ajankohtaisista asioista.

Sisältö:

  • LYYn toimiston ja Eilan Puodin aukioloajat
  • Museopäivänä 18.5. paljon maksutonta ohjelmaa Korundissa, Pilkkeessä ja Arktikumissa
  • Tule mukaan järjestämään Kehitysyhteistyöviikkoa 2015!
  • Vastaa palautekyselyyn LYYn FestariVapusta 2015 ja äänestä vappuviikon parasta tapahtumaa
  • Kansainvälisestä tutkimusrahoitusta kuvataidekasvatukselle
  • toi/se/us - Lapin yliopiston kuvataidekasvatuksen opiskelijoiden yhteisnäyttely

 

LYYn toimiston ja Eilan Puodin aukioloajat

Toimisto on avoinna ma-to klo 12-15.

Eilan Puoti avoinna ma-to klo 10-15 ja pe klo 10-14.

 

Museopäivänä 18.5. paljon maksutonta ohjelmaa Korundissa, Pilkkeessä ja Arktikumissa

Kansainvälistä museopäivää vietetään jälleen tänään maanantaina 18.5. Perinteisten avointen ovien lisäksi Pilke, Arktikum ja Korundi järjestävät paljon ohjelmaa eri kohderyhmille: luvassa on oppimispaketteja koululaisryhmille sekä kaikelle yleisölle avoimia opastuksia, näytöksiä ja työpajoja. Tämän vuoden teema on ”Museot kestävän yhteiskunnan rakentajina”. Teemaa käsitellään Pilkkeessä ja Arktikumissa biotalouden ja muuttuvan arktiksen näkökulmista tiedekeskusten profiilien mukaisesti. Korundissa teemaa voi pohtia esimerkiksi Kursk ja melankolia -näyttelyn iäisyyden teemoja heijastelevien teosten kautta. Mukana museopäivässä ovat myös Galleria Napa ja Galleria Valo.

Lisätietoja: Pilke Info, puh. 020 564 7820, www.tiedekeskus-pilke.fi ja Arktikum ja Korundi, puh 016 322 3260, www.arktikum.fi, www.korundi.fi

 

Tule mukaan järjestämään Kehitysyhteistyöviikkoa 2015!

LYY on mukana myös tänä vuonna Suomen ylioppilaskuntien liiton koordinoimassa Kehitysyhteistyöviikon hankkeessa, joka järjestetään lokakuun lopulla, viikolla 44. Vuoden 2015 Kehyviikon teema on Suomalaisten vastuu globaalissa maailmassa ja Kehitysyhteistyöviikko toteutetaan Ulkoministeriön kehitysyhteistyöavustuksella. Ensimmäinen tapahtuma-avustajien kokous on keskiviikkona 20.5. kello 14.00 LYYn toimistolla. Tarkoituksena on käydä läpi tämän vuoden Kehyviikkoon liittyviä asioita sekä erityisesti tapahtumaviikon alustavaa ohjelmakarttaa. Jos et pääse paikalle kokoontumiseen, voit lähettää ohjelmaideoita ja ilmoittautua avustajaksi ottamalla yhteyttä kehykoordinaattoriin.

Lisätietoja: LYYn kehitysyhteistyöviikon koordinaattori Antti Kässi, kehyviikko(at)lyy.fi, puh. 040 8271291

 

Vastaa palautekysely LYYn FestariVapusta 2015 ja äänestä vappuviikon parasta tapahtumaa

Kyselyn tarkoituksena on kerätä kullanarvoista palautetta LYYn FestariVapusta 2015. Vastausten avulla kehitämme ylioppilaskuntamme jokavuotista vappuviikkoa yhä enemmän opiskelijoiden toivomaan suuntaan. Kyselyn lopuksi voit antaa äänesi FestariVapun parhaalle tapahtumalle! Kysely löytyy osoitteesta https://docs.google.com/forms/d/1nlHfWqQUondBW1iOq5nzQaBEyqkVe2JUFtBqJcMiaUU/viewform?c=0&w=1

 

Kansainvälisestä tutkimusrahoitusta kuvataidekasvatukselle

Lapin yliopiston kuvataidekasvatus on mukana juuri rahoituksen saaneessa kansainvälisessä tutkimushankkeessa, jossa kartoitetaan ja kehitetään taideperustaisen tutkimuksen käytäntöjä seitsemässä eri maassa. Kolmivuotisen tutkimushankkeen tavoitteena on rakentaa taideperustaisen tutkimuksen kansainvälinen verkosto. Verkoston avulla luodaan pysyvää tutkimusyhteistyötä, julkaisutoimintaa sekä vahvistetaan alan tohtorikoulutuksen kansainvälisyyttä. Lapin yliopiston lisäksi hankkeessa on mukana tutkijoita Britanniasta, Espanjasta, Brasiliasta, Uudesta-Seelannista sekä British Columbian ja Concordian yliopistosta Kanadasta. Tutkimusta koordinoi Anita Sinner Concordian yliopistosta.

Lisätietoja: Kuvataidekasvatuksen professori, dekaani Timo Jokela puh. 040 739 6034, timo.jokela@ulapland.fi

 

toi/se/us – Lapin yliopiston kuvataidekasvatuksen opiskelijoiden yhteisnäyttely

Kuvataidekasvatuksen syventävän taideproduktion loppunäyttely toi/se/us käsittelee toiseuden ja erilaisuuden kokemuksia. Näyttelyssä esillä olevat teokset ovat valmistuneet lukuvuoden mittaisessa prosessissa, jonka teemaksi valikoitui “ne”, “toiseus” ja “vieraus”. Näyttelyn avajaiset ovat keskiviikkona 13.5. klo 18 ja näyttely on auki 13.5.-14.6.2015 Arktikumin Valo-galleriassa ti-su klo 10-18.

Lisätietoja: Tuire Kurikka 044 347 2753, tkurikka(at)ulapland.fi ja Niina Uusitupa 044 565 2269, nuusitup(at)ulapland.fi

 


*********************


Briefly in English

LYY´s office´s opening hours

LYY´s office is open mon-thu from 12 – 3 pm.

Eila’s Puoti is open mon-thu from 10 – 3 pm and fri from 10 – 2 pm.


*********************

Liity listalle:
Lähetä viesti: ”SUB lyyinfo etunimi sukunimi”
Osoitteeseen: listaposti(at)ulapland.fi

Eroa listalta:
Lähetä viesti: ”SIGNOFF LYYINFO”
Osoitteeseen: listaposti(at)ulapland.fi

Anna palautetta Lyytisistä osoitteeseen: jarjestosihteeri(at)lyy.fi