Lyytiset viikolle 36 // LYY´s weekly newsletter briefly in english below

02.09.2015

 

Lyytiset_v2-02.jpg

 

Lyytiset on LYYn viikkotiedote, johon kerätään ajankohtaisia asioita ja tapahtumia. Mikäli haluat oman ilmoituksesi Lyytisiin, ota yhteyttä jarjestosihteeri(at)lyy.fi. Muista lähettää tiedotteesi myös englanniksi, jotta kansainväliset opiskelijatkin saavat tietoa ajankohtaisista asioista.

Sisältö:

 

-  LYYn toimisto ja Eilan Puodin aukioloajat

-  SYKSYN TAPAHTUMIA

 • Fuksimessut perjantaina 4.9. klo 10-14
 • Perinteinen soutukisa Lapin yliopisto vs. Lapin AMK perjantaina 4.9.
 • Yliopiston avajaiset maanantaina 7.9.
 • Yliopiston avajaisten jatkot Kauppayhtiöllä maanantaina 7.9.
 • LYYkahvit Cafe Lovisassa tiistaina 8.9. klo 10-10.30
 • Kehyviikon avustajapalaveri LYYn toimistolla tiistaina 8.9. klo 14
 • Korkeakoulujen yhteinen avajaismessu 8.9.
 • Fuksiaiset 2015 !!!
 • Zombie Walk 12.9.
 • Taiteiden yön päätösbileet 12.9.
 • Lapin ylioppilaslehden avustajatapaaminen 14.9.
 • LYYn Saunaklubin ensimmäinen kokoontuminen 18.9.
 • Tervetuloa LYYn 36. vuosijuhliin 3. lokakuuta Arktikumiin!

-  Ehdota Lapin yliopiston ylioppilaskunnan ansiomerkin saajaa

-  Lukuvuositarran hakeminen

-  Sporttipassi

-  Muista ilmoittautua läsnäolevaksi tulevalle lukuvuodelle – deadline on 10.9.2015!

-  Vuokraa LYYn sauna syyskarkeloitasi varten

-  Tieteen päivät Lapin yliopistossa 11.–12.9.2015 – sattuma tieteessä ja taiteessa

-  Opintopisteitä Tieteen päiviltä

-  Hae liikunnanohjaajaksi Lastenliitolle

 

 

LYYn toimiston ja Eilan Puodin aukioloajat

LYYn toimisto on auki ma-to klo 12-15.

Eilan Puoti on auki ma-to klo 9-16, pe klo 9-14.

 

SYKSYN TAPAHTUMIA

 

Fuksimessut perjantaina 4.9. klo 10-14

Fuksimessut on jokavuotinen tapahtuma, jossa uudet opiskelijat (ja vanhat) saavat tutustua paikallisiin järjestöihin. Tule paikalle ja tutustu, järjestöt ovat paikalla yliopiston pääaulassa klo 10-14 välisen ajan! Tiedossa karkkia, haalarimerkkejä sekä paljon infoa siitä, mitä Rovaniemellä voi opintojen ohessa tehdä! LYY myy omalla pisteellään myös ennakkolippuja Fuksiaisten 9.9. jatkobileisiin, jotka ovat pippalot, joita et halua missata! Tervetuloa!

Lisätietoja: Fb-event https://www.facebook.com/events/887100684710322/ tai sähköpostitse jarjestosihteeri(at)lyy.fi.

 

Perinteinen soutukisa Lapin yliopisto vs. Lapin AMK perjantaina 4.9.

Lapin yliopisto ja Lapin AMK ottavat jälleen mittaa toisistaan perinteisessä kirkkovenesoudussa perjantaina 4.9.2015 klo 14 Kemijoella! Soutukilpailussa yhteen joukkueeseen kuuluu 14 soutajaa sekä perämies. Korkeakoulujen rehtorit toimivat joukkueiden perämiehinä. Joukkueessa on yhtä monta miestä ja naista. Tule siis mukaan kannustamaan ylppä voittoon! Kannustusjoukot voivat kokoontua esimerkiksi Koskikadun alkupäässä.

Lisätietoja: Fb-event https://www.facebook.com/events/138335326503971/

 

Yliopiston avajaiset maanantaina 7.9.

Lapin yliopisto viettää avajaisiaan maanantaina 7.9. klo 12 alkaen Fellman-salissa. Kaikki opiskelijat ovat tervetulleita paikalle osallistumaan lukukauden avausjuhlallisuuksiin.

Lisätietoja ylpän nettisivuilta: http://www.ulapland.fi/events/Lukuvuoden-2015%E2%80%932016-avajaisjuhla/1980/c59b65df-e2e2-4d01-9294-98eddfbe8a56

 

Yliopiston avajaisten jatkot Kauppayhtiöllä maanantaina 7.9.

Yliopiston avajaisten jatkoja vietetään kahvila Kauppayhtiöllä maanantaina 7.9. klo 19 alkaen. Tilaisuus on vapaa-muotoinen tapahtuma, jossa myös yliopistomme ainejärjestöt ja LYYn hallitus esittäytyvät paikalla oleville vaihto-opiskelijoille. Tule paikalle hengaamaan, tapamaan uusia kasvoja ja nauttimaan avajaistunnelmasta!

Lisätietoja: ulla.alanko(at)ulapland.fi.

 

LYYkahvit Cafe Lovisassa tiistaina 8.9. klo 10-10.30

Tervetuloa tapaamaan ylioppilaskunnan hallitus LYYkahveille! Tarjoamme kahvia ja teetä sekä kerromme tuoreet kuulumiset ja uutiset! Haluamme myös kuulla sinun ajatuksiasi. Tule siis kuuntelemaan, ehdottamaan, keskustelemaan ja kyselemään! Mikä on pielessä kampuksellasi, mitä voisi parantaa ja mikä toimii? Voit lähettää kysymyksiä myös etukäteen osoitteeseen puheenjohtaja(at)lyy.fi.

Lisätietoja: Fb-event https://www.facebook.com/events/418673554989417/ tai jarjestosihteeri(at)lyy.fi

 

Kehyviikon avustajapalaveri LYYn toimistolla tiistaina 8.9. klo 14

Kiinnostaako kehitysyhteistyö? Koetko globaalin vastuun kantamisen tärkeänä asiana? Oletko kiinnostunut erilaisten tapahtumien järjestämisestä? Mikäli vastaisit edes yhteen näistä kysymyksistä myöntävästi, niin kannattaa hakeutua ylioppilaskunnan toimistolle tiistaina 8.9. kello 14 ja ilmoittautua mukaan järjestämään Kehitysyhteistyöviikkoa 2015! Kehitysyhteistyöviikko on Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) koordinoima viikko, joka koostuu monista eri tapahtumista, joiden vetovastuussa ovat opiskelijat itse. Mikäli haluat siis lähteä mukaan järjestämään jotain tapahtumista, tai sinulla on jokin mahtava idea jota haluat lähteä ajamaan, niin nyt siihen on mahdollisuus. Tärkeintä on kuitenkin kiinnostus; innokkaille löytyy aina jotain. Nyt on siis mainio tilaisuus saada kokemusta tapahtumien järjestämisestä ja kehitysyhteistyöhön liittyvistä asioista! Muista myös tykätä LYYn kehyviikon Facebook-sivusta https://www.facebook.com/kehyviikkoLYY?ref=aymt_homepage_panel.

Lisätietoja: akassi@ulapland.fi tai jarjestosihteeri(at)lyy.fi

 

Korkeakoulujen yhteinen avajaismessu 8.9.

Lukuvuoden avajaismessu järjestetään Rovaniemen kirkossa 8.9. klo 17. Tiedossa on uusien opiskelijoiden siunaus, iltapala ja erilaisten opiskelijaryhmien esittelyä. Translation in English available. Mukana yliopiston rehtori Mauri Ylä-Kotola, Lapin Amkin vararehtori Reijo Tolppi, Ylioppilaskuoro, Ilonlähde-gospelkuoro, opppilaitospastori Heini Kesti ja kirkkoherra Kari Yliräisänen. Tervetuloa mukaan!

 

Fuksiaiset 2015 !!!

Fuksiaiset ovat täällä jo ensi viikon keskiviikkona 9. syyskuuta, hurraa! Ilta alkaa oman ainejärjestösi tai tiedekuntasi järjestämällä rastitehtäväkierroksella, joista ensimmäisen vuoden opiskelijat saavat tuutoreiltaan. Fuksiaisten jatkoja juhlitaan Half Moon Night Clubissa klo 22.00 alkaen! Ennakkolippu näihin karkeloihin maksaa 5 € (sis. narikan) ja lippu ovelta 7 € (sis. narikan). Ennakkolipulla pääset jonon ohi, jonottamatta sisään! Ennakkolippuja myydään käteistä vastaan seuraavasti yliopiston pääaulassa

- pe 4.9. LYYn pöydässä fuksimessuilla klo 10-14

- ma 7.9. klo 11-14

- ti 8.9. klo 11-14

- ke 9.9. klo 11-14.

Lisätietoja: Fb-event https://www.facebook.com/events/1175950529081925/ tai jarjestosihteeri(at)lyy.fi

 

Zombie Walk 12.9.

Rovaniemen Zonta-naiset ja Rovaniemen liveroolipelaajat Rolli ry järjestävät Rovaniemen ensimmäisen Zombie Walk -tapahtuman Rovaniemen Taiteiden yön yhteydessä 12. syyskuuta. Tapahtuma alkaa klo 15 kokoontumisella Tiedekeskus Pilkkeessä, jossa on mahdollisuus zombie-maskeerauksen tekemiseen. Pilkkeestä tämä epäkuolleiden kulkue lähtee kohti Lordin aukiota kello 16:45. Kulkemiseen on varattu tunti aikaa ja kulkue päättyy Lordi-aukiolle n. klo 17.45. Zombie Walkilla Rovaniemen Zonta-naiset keräävät rahaa naisiin kohdistuvan väkivallan vastaiseen työhön.

Lisätietoja: Fb-tapahtuma https://www.facebook.com/events/386792931530453/. Muista myös #ZombieWalkRovaniemi!

 

Taiteiden yön päätösbileet 12.9.

Zombie-teema jatkuu Rovaniemen Taiteiden yössä myös kulkueen jälkeen, sillä LYY , Arctic Pride ja Rovaniemen Taiteiden yö järjestävät yökerho Sfäärissä Taiteiden yön jatkobileet, joihin zombeiksi pukeutuneet pääsevät sisään alennuksen kera. Kulttuurin täyteisen illan pimeimmät tunnit täyttyvät mystisestä burleskista, tanssittavista sävelistä ja hypnotisoivista rytmeistä.

Lisätietoja: fb-tapahtuma https://www.facebook.com/events/1454283001568480/ tai jarjestosihteeri(at)lyy.fi

 

Lapin ylioppilaslehden avustajatapaaminen 14.9.

Tervetuloa Lapin ylioppilaslehden syksyn ensimmäiseen avustajatapaamiseen LYYn toimistolle maanantaina 14.9. klo 18! Jos olet vähääkään kiinnostunut lehtihommista, niin tule rohkeasti paikalle kurkkaamaan meininkiä!

Lisätietoja: Lapin ylioppilaslehden päätoimittaja Matias Partanen matias.partanen(at)lyy.fi

 

LYYn Saunaklubin ensimmäinen kokoontuminen 18.9.

LYYn upouusi Saunaklubi aloittaa toimintansa perjantaina 18. syyskuuta syksynaloitussaunalla. Lauteet narisevat klo 18:00 alkaen missäs muuallakaan kuin ylioppilaskunnan saunatilalla (Hallituskatu 20 D)! Saunaklubin kokoontumiseen ovat tervetulleita kaikki saunomisen ystävät löylynsietokykyyn katsomatta! Lissää löylyä !!!

Lisätietoja: https://www.facebook.com/events/856612961089055/

 

Tervetuloa LYYn 36. vuosijuhliin 3. lokakuuta Arktikumiin!

LYYn 36. vuosijuhlia juhlitaan tänä vuonna tiedekeskus Arktikumissa 3. lokuuta kello 19 alkaen. Näiden ylioppilaskunnan vuoden upeimpien juhlien illalliskortin hinta on LYYn jäsenille 65 € ja muille 75 €. Illalliskortti ilman alkoholijuomia on LYYn jäsenille 55 € ja muille 65 €. Illalliskortti sisältää kolmen ruokalajin illallisen ruokajuomineen ja alkumaljoineen sekä kahvin + avecin – mahtavaa ohjelmatarjontaa unohtamatta. Illan pukukoodina toimii juhla- tai tumma puku ja akateemiset kunniamerkit eli paikalle voi siis tulla joko pitkässä tai lyhyessä juhlamekossa. Ilmoittautuminen juhliin aukeaa maanantaina 14.9.2015, joten ole siis valmiina ilmoittautumaan näihin syksyn mageimpiin kemuihin! Vujujen Facebook-tapahtuma on täällä pikapuoliin!

Lisätietoja: jarjestosihteeri(at)lyy.fi

 

Ehdota Lapin yliopiston ylioppilaskunnan ansiomerkin saajaa

Lapin yliopiston ylioppilaskunta palkitsee joka vuosi vuosijuhliensa yhteydessä ylioppilaskuntamme toimintaan osallistuneita henkilöitä kunniamerkein. LYYn ansiomerkkejä on perinteisesti annettu henkilöille, jotka ovat osallistuneet ylioppilaskuntamme toimintaan ansiokkaalla tavalla. Tänä vuonna Lapin yliopiston ylioppilaskunnan jäsenillä ja ylioppilaskunnan piirissä toimivilla järjestöillä on mahdollisuus ehdottaa ansiomerkkien saajia.  Jos siis tunnet henkilön, joka mielestäsi täyttää alla esitetyt ehdot, niin ehdota häntä rohkeasti ansiomerkin saajaksi. Liitä mukaan asianmukaiset perustelut. Ehdotetun henkilön ei tarvitse olla ylioppilaskuntamme jäsen. Ehdotukset tulee lähettää viimeistään 6.9.2015 sähköpostitse osoitteeseen jarjestosihteeri@lyy.fi.

Lisätietoja: LYYn nettisivuilta osoitteesta http://www.lyy.fi/ajankohtaista/uutiset/ehdota-lapin-yliopiston-ylioppilaskunnan-ansiomerkin-saajaa/

Lukuvuositarran hakeminen

Voit hakea lukuvuositarran opiskelijakorttiisi joko LYYn toimistolta tai Eilan Puodista yllämainittujen aukioloaikojen puitteissa. Tarran saamiseksi sinun on tehtävä lukukausi-ilmoittautuminen WebOodin kautta, jotta voimme tarkistaa jäsenyytesi. Vanha lukuvuositarra on voimassa pääsääntöisesti syyskuun loppuun saakka.

Jos tarran nouto toimistolta tai Eilalta ei onnistu, tsekkaa ohjeet täältä à http://www.lyy.fi/opiskelijalle/opiskelijakortti/.

 

Sporttipassi

Sporttipassilla saat kaikki korkeakoululiikunnan palvelut käyttöösi. Palveluvalikoimassa on monipuolisesti ryhmäliikuntatunteja, palloiluvuoroja sekä kuntosalivuoroja. Passin hinta on koko lukuvuodelle 35 euroa tai 25 euroa pelkästään syys- tai kevätlukukaudelle. Voit noutaa Sporttipassi-tarrasi maksukuittia vastaan (jonka voit näyttää vaikkapa älypuhelimeltasi) joko Eilan Puodista tai LYYn toimistolta. Ajankohtaiset tiedot Sporttipassista ja liikuntatarjonnasta sekä maksuohjeet löydät Rovaniemen korkeakoululiikunnan nettisivuilta à http://www.luc.fi/Suomeksi/LUC-Sport/Hyvinvointi-ja-liikunta.

 

Muista ilmoittautua läsnäolevaksi tulevalle lukuvuodelle – deadline on 10.9.2015!

Yliopistolain mukaan jokaisen opiskelijan on joka lukuvuosi ilmoittauduttava joko läsnä- tai poissaolevaksi yliopiston määräämällä tavalla. Ilmoittautuminen koko lukuvuodelle ja syyslukukaudelle alkaa WebOodin alkoi tiistaina 2.6. ja pelkälle kevätlukukaudelle voit ilmoittautua 2.12. alkaen. Muistathan lisäksi, että ainoastaan läsnäolevaksi ilmoittautunut opiskelija voi saada lukuvuoden aikana opintotukea sekä suorituksia rekisteriin! Viimeinen ilmoittautumispäivä on 10.9., minkä jälkeen opiskelija joutuu ilmoittautuessaan maksamaan uudelleenkirjoittautumismaksun 35 euroa.

Lisätietoja: http://www.ulapland.fi/Suomeksi/Opiskelu/Opinto-oikeudet-ja-ilmoittautuminen/Lukukausi-ilmoittautuminen

 

Vuokraa LYYn sauna syyskarkeloitasi varten

Ylioppilaskunnan saunatila on vuokrattavissa erilaisten kokousten tai vapaamuotoisten illanviettojen järjestämistä varten koko kesän ajan. Saunan saat ylioppilaskunnan jäsenenä käyttöösi hintaan 100 € / ilta. Muille vuokraajille sauna lämpiää hintaan 150 € / ilta / sunnuntaista torstaihin ja 200 € / ilta / perjantaista ja lauantaihin. Varaukset voit suorittaa sähköpostitse osoitteeseen jarjestosihteeri(at)lyy.fi, tai puh. 045 138 4190.

Lisätietoja: www.lyy.fi/opiskelijalle/lyy-vuokraa/lyyn-sauna/ tai jarjestosihteeri(at)lyy.fi

 

Tieteen päivät Lapin yliopistossa 11.–12.9.2015 – sattuma tieteessä ja taiteessa

Mikä on sattuman merkitys tieteessä ja taiteessa? Asiantuntijat valottavat kysymystä kaikille avoimilla Tieteen päivillä Lapin yliopistossa Rovaniemellä 11.–12.9.2015. Tapahtuma on suunnattu kaikille tieteestä ja taiteesta kiinnostuneille. Tapahtumassa esitellään yleistajuisesti ajankohtaisia tiedemaailman ilmiöitä paneeleissa, luennoilla, työpajoissa ja kirjaraadissa. Paikalla on kaikkiaan noin kolmekymmentä alansa huippuasiantuntijaa. Päivien ohjelman ja aikataulun löydät osoitteesta www.ulapland.fi/tieteenpaivat ja tapahtuman Facebook-event on osoitteessa www.facebook.com/LapinyliopistonTieteenpaivat

Lisätietoja: Tieteen päivien koordinaattori: Rita Junes, p. 044 5515520, rita.junes(at)ulapland.fi

 

Opintopisteitä Tieteen päiviltä

Opiskelijoilla on mahdollisuus saada opintokorvaavuuksia Tieteen päivät -tapahtuman luennoista, jotka järjestetään Lapin yliopistolla Esko ja Asko -salissa 11.–12.9.2015. Tieteen päivillä esiintyy kaikkiaan kolmekymmentä alansa huippuasiantuntijaa muun muassa oikeustieteiden, taiteiden, taloustieteiden, tähtitieteen, yhteiskuntatieteiden, lääketieteen, politiikkatieteiden, fysiikan ja Itä-Aasian tutkimuksen alalta.

Tutustu ohjelmaan tapahtuman www-sivuilta (http://ulapland.fi/tieteenpaivat), pyydä oppiaineestasi opintosuoritusohjeet ja tule nauttimaan Tieteen päivien tarjonnasta!

 

Hae liikunnanohjaajaksi Lastenliitolle

Kansallisen Lastenliiton Lapin piirijärjestö ry:n satujumppa- ja tanssikerhot saavat jatkoa Rovaniemellä. Syyskuussa alkaville kerhoille tarvitaan pirteä vetäjä syys- ja kevätlukukausiksi.

Lisätietoja MOL.fi:n sivuilta: http://www.mol.fi/tyopaikat/tyopaikkatiedotus/haku/8772887_fi.htm

 

 

*********************


Briefly in English

Opening hours of the Student Union’s office and Eila’s Puoti

Student union’s office is open as follows:

from Monday to Thursday at 12 noon – 3 pm

 

Eila’s Puoti is open as follows:

from Monday to Thursday at 9 am – 4 pm, Friday at 9 am – 2 pm

 

Fuksimessut (Freshmenfair) on Friday 4th of September at 10 am – 2 pm

Fuksimessut is here again, so let the new semester begin! Fuksimessut is a yearly event, where the freshmen (and why also the old students) have the opportunity to get to know the local organizations. So, get ready for the candy, weird cakes, patches and some new people! LYY is selling pretickets (5 euros/ticket) for the Freshmen party (Fuksiaisten jatkobileet) on their checkpoint! PS. Take some cash with you, the organizations are selling their patches during the event !

More info: Facebook even https://www.facebook.com/events/887100684710322/ or jarjestosihteeri(at)lyy.fi.

 

Freshmen Party 2015 !!!

Welcome new students! You are invited to take part in Fuksiaiset 2015 or in other words Freshmen Party 2015! Freshmen party is a traditional fun contest and party where new students can get to know each other and explore the city of Rovaniemi. The day starts with each faculty’s own tasks and after party is held in Half Moon Night Club starting at 10 pm. Tickets advance with 5 € (inc. cloakroom fee) and tickets from the door 7€ (inc. cloakroom fee). Notice that with the advance ticket you dont't have to queue for entrance! Tickets will be sold advance at the main hall of University as follows:

- on Friday 4th of September at 10 am - 2 pm

- on Monday 7th of September at 11 am - 2 pm

- on Tuesdat 8th of September at 11 am - 2 pm

- on Wednesday 9th of September at 11 am - 2 pm

So, take cash with you, buy your ticket and make sure you will be part of the biggest party for the semester!

More info: Facebook event https://www.facebook.com/events/1175950529081925/

 

LYY’s Sauna Club on Friday 18th of September

LYYs brand new Sauna Club (Saunaklubi) starts on 18th September with a semester starter sauna. Benches are ready to sit on at 18 o'clock in the LYY Sauna (Hallituskatu 20 D)! Everyone who loves sauna is welcome to join the LYY sauna club!

MORE WATER ON THE STONES !!!! MORE SAUNA BATH!!!!

More info: https://www.facebook.com/events/856612961089055/

 

How to get the sticker to your student card?

You can come and get the sticker for your student card from the office of the Student Union or from Eila’s Puoti at the University. Please visit us within the opening hours! Remember that the term fee must be paid (through WebOodi) before you can get the new sticker for your card. All the new student cards will be delivered at the Student Union’s office until September.

 

Calendar for the academic year 2015-2016

You also get the calendar for the academic year 2015-2016 after paying the term fee. The calendar is free to all members of the Student Union of University of Lapland!

 

SAVE THE DATE – the most essential dates for upcoming autumn events

4.9. Exhibition for freshmen, at the main lobby of the University, from 10 am to 2 pm

4.9. Traditional Rowing Race, The University of Lapland vs. Lapland University of Applied Sciences https://www.facebook.com/events/138335326503971/

7.9. Opening ceremony of the Univeristy of Lapland

8.9. LYYkahvit aka Coffee break with LYY at Meidän Lovisa 10 -10.30 am https://www.facebook.com/events/418673554989417/

9.9. Fuksiaiset - the Freshmen Initiation Party https://www.facebook.com/events/1175950529081925/

16.9. LYY’s Beach Volley –tournament at the beach volley court of the University

18.9. LYY’s Saunaclub – the first meeting at LYY’s sauna https://www.facebook.com/events/856612961089055/

3.10. The XXXVI anniversary of LYY

 

Rent LYY’s Sauna during the summertime

Student Union’s Sauna is available for renting during the summertime. If you are a member of the Student Union of the University of Lapland, the renting costs you 100 euros / night. For non-members the price from Sunday to Thursday is 150 euros / night and from Friday to Saturday 200 euros / night. Booking happens via email to edunvalvonta(at)lyy.fi or by phone +358 45 138 4190.

More info: http://www.lyy.fi/opiskelijalle/lyy-vuokraa/lyyn-sauna/ or edunvalvota(at)lyy.fi


*********************

Liity listalle:
Lähetä viesti: ”SUB lyyinfo etunimi sukunimi”
Osoitteeseen: listaposti(at)ulapland.fi

Eroa listalta:
Lähetä viesti: ”SIGNOFF LYYINFO”
Osoitteeseen: listaposti(at)ulapland.fi

Anna palautetta Lyytisistä osoitteeseen: jarjestosihteeri(at)lyy.fi