Lyytiset viikolle 36 // LYY's weekly newsletter in English below

30.08.2019

 

Lyytiset on LYYn viikkotiedote, johon kerätään ajankohtaisia asioita ja tapahtumia tulevaa viikkoa varten. Mikäli haluat oman ilmoituksesi Lyytisiin, ota yhteyttä jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi. Muista lähettää tiedotteesi myös englanniksi, jotta kansainväliset opiskelijatkin saavat tietoa ajankohtaisista asioista.

 

Sisältö

 • LYYn asiakaspalvelun aukioloajat
 • LYYn XL vuosijuhlat: ilmoittautuminen auki
 • LYYn ja yliopiston paitatilaus auki 22.9. saakka!
 • Lapin yliopiston avajaiset 2.9.
 • Yliopiston ja opiskelijoiden illanvietto 2.9.
 • Kuoron koelaulut 3.9.
 • Lukuvuoden avajaismessut 4.9.
 • Kirkkovenesoutu 6.9.
 • LYY Goes Taiteiden Yö 7.9.
 • Roller Derby open skate 8.9.
 • Opinnot jumissa -vertaistyöryhmä
 • Employability Super Skills IEDU0010 course
 • "Eyes Online" -projekti etsii haastateltavia
 • OLL: Opiskelijoiden SM-kisat
 • Anna palautetta LYYn palautekanavassa
 • Ilmoita oma tapahtumasi LYYn tapahtumakalenteriin
 • LYYn sauna vuokrattavissa          

 

Pistä ylös kalenteriin!

 

 

LYYn toimiston aukioloajat

Lapin yliopiston ylioppilaskunta palvelee Lapin yliopistolla, F-siivessä asiakaspalvelupisteellään seuraavasti:

 • Ma - Pe kello 11-14

Muina aikoina ylioppilaskunta palvelee osoitteessa Ahkiomaantie 23B. Otathan tällöin etukäteen yhteyttä: lyy@lyy.fi / +358 44 787 5670.

 

Lisätietoja: Järjestö- ja viestintäasiantuntija, jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

  

 

 

LYYn XL vuosijuhlat: ilmoittautuminen auki

Ylioppilaskunnan vuosijuhlaa vietetään lauantaina 5.10.2019. Apukassa, ravintola Aitassa kello 18-23:30.

Illalliskortin hinta LYYn jäsenille on 90€ ja muille 120€. Kannatusillalliskortti on 250€. Kortti sisältää kolmen ruokalajin illallisen ruokajuomineen, bussikuljetuksen juhlapaikalle, jatkolipun, silliksen sekä ikimuistoisen viikonlopun!

Ilmoittautuminen on auki kutsuvieraille 25.8. saakka, jonka jälkeen ilmoittautuminen avautuu kaikille vieraille maanantaina 26.8. Ilmoittautuminen vuosijuhlaan päättyy 25.9.2019.

Lue lisää vuosijuhlista täältä!

Facebook -tapahtuma

 

Lisätietoja: Järjestö- ja viestintäasiantuntija, jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

 

 

LYYn ja yliopiston paitatilaus auki 22.9. saakka!

Lapin yliopiston ylioppilaskunnan ja Lapin yliopiston yhteiset paidat ovat nyt viimein saatavilla! Paitamalleja on kaksi, college (unisex) ja huppari (unisex-malli sekä naisten malli), ja voit tilata ne nyt opiskelijaystävälliseen hintaan LYYn nettisivujen kautta.

Syksyn colleget jäsenille 30€ (Ei-jäsenille 35€)  ja hupparit jäsenille 35€ (Ei-jäsenille 40€), kun tilaat omasi 21.8.-22.9. välisenä aikana. Paidan tilaus on sitova. TILAA PAITA TÄÄLTÄ!  

 

Lisätietoja: Järjestö- ja viestintäasiantuntija, jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

 

Lapin yliopiston avajaiset 2.9.

Lapin yliopiston virallisia lukuvuoden 2019-2020 avajaisia juhlitaan maanantaina 2.9. kello 12 lähtien Lapin yliopistolla. Ilmoittautuminen avajaisiin on päättynyt.

Lue avajaisten ohjelma täältä!

 

 

 

Yliopiston ja opiskelijoiden illanvietto 2.9.

Lapin yliopiston opiskelijoiden ja henkilökunnan yhteinen illanvietto järjestetään maanantaina 2.9. Kahvila Kauppayhtiöllä. Illan aikana rentoa yhdessä oloa, musiikkia, pientä purtavaa ja juomaa. Esiintyjänä on Taneli Laurinolli.

Tervetuloa!

 

Lisätietoja: Järjestö- ja viestintäasiantuntija, jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

 

 

Kuoron koelaulut 3.9.

Ylioppilaskuoro Lucida intervallan syyskausi käynnistyy ja kuoro hakee mukaansa uusia laulajia! Jos laulaminen on sinulle mielekästä ja kaipaat arkeesi uudenlaista tekemistä, olet tervetullut seuraamaan Lapin ylioppilaskuoron avoimia harjoituksia ja osallistumaan koelauluihin.

Avoimet harjoitukset ja koelaulut järjestetään kahtena peräkkäisenä tiistaina 3.9. ja 10.9. Avoimet harjoitukset alkavat klo 17 ja koelaulutilaisuus alkaa heti harjoitusten jälkeen, noin klo 19.

Tapahtuma Facebookissa!

 

 

Lukuvuoden avajaismessut 4.9.

Lukuvuoden avajaismessu & uusien opiskelijoiden siunaaminen keskiviikkona 4.9. klo 18. Tarjolla iltapalaa & mahdollisuus käydä kirkon tornissa.

Tapahtuma Facebookissa!

 

 

Kirkkovenesoutu 6.9.

Lapin yliopisto ottaa mittaa Lapin ammattikorkeakoulusta perinteeksi muodostuneen soutukilpailun merkeissä perjantaina 6.9. Kirkkoveneillä soudettava kisa käynnistyy klo 14 Pohjanhovin rannasta. Lapin yliopiston Joukkueessa on edustaja jokaisesta tiedekunnasta, ja joukkueesta puolet muodostuu henkilökunnasta (7 hlöä) ja puolet opiskelijoista (7 hlöä).

 

Tule kannustamaan Lapin yliopisto jälleen voittoon!

 

 

LYY Goes Taiteiden Yö 7.9.

Lyy Goes Kulttuuri -tapahtumasarja on ylioppilaskunnan järjestöjen yhteinen poikkitieteellinen tapa tutustua Rovaniemen kulttuuritarjontaan. Tällä kertaa se johdattaa opiskelijat Rovaniemen taiteiden yöhön! 

Tapahtuman aikana tutustutaan yhdessä Taiteiden yössä esiintyvään ohjelmaan, keskustellaan koetusta ja näetystä sekä nautitaan yhdessä. Tapahtumaan kokoonnutaan Lordin aukiolla kello 19:00, josta suuntaamme kohti Rovaniemen Taiteiden yön tarjontaa! 

Lisätietoja: Järjestö- ja viestintäasiantuntija, jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

 

Roller Derby open skate 8.9.

Kiinnostaako vauhdin hurma ja tiivistunnelmainen joukkuharrastus? Rovaniemi roller derbyn alkeiskurssi alkaa 3.10.! Joulukuulle kestävä kurssi maksaa 75 € ja sisältä kahdet viikottaiset treenit sekä teoriakertoja.

Jos kurssille lähtö jännittää, ei hätää! Tuntumaa luisteluun pääsee ottamaan Keltakankaan liikuntahallilla järjestettävässä open skatessa 8.9. klo 18-20. Kokeilukerralle et tarvitse omia varusteita vaan saat luistimet ja kaikki tarvittavat suojavarusteet lainaan. Lisätietoja täältä!

Kysymykset ja alkeiskurssi-ilmoittautumiset osoitteeseen rovaniemirollerderby@gmail.com  Ilmoittaudu alkeiskurssille 27.9. mennessä.

Rullailemisiin!

Lue lisää nettisivuilta!

FB @rovaniemirollerderby

IG @rovaniemirollerderby

 

 

Opinnot jumissa -vertaistyöryhmä

Tule mukaan ryhmään, jossa etsitään yhdessä työkaluja opiskelun tueksi ja edistämiseksi. Ryhmässä käsitellään opiskelua tukevia menetelmiä (aikatauluttaminen, ajanhallinta, aloittaminen jne.), mutta jätetään aikaa myös luottamukselliselle keskustelulle sekä yhdessä tekemiselle. Jakaminen ja toisten tarinoiden kuunteleminen voimaannuttavat ja innostavat opiskelemaan. Tervetuloa!

 • KOKOONTUMISET: MAANANTAISIN 16.9., 23.9., 30.9., 7.10., 21.10., JA 28.10.
 • KELLONAIKA: KLO 14-16
 • PAIKKA: AHKIOMAANTIE 17, YLIOPISTON SAUNASEMINAARI-TILA

Ryhmään mahtuu 12 opiskelijaa.

 

Lisätietoja ja ilmoittautuminen tekstiviestillä korkeakoulukuraattorille: Maija Törmänen, puh. 040 484 4479.

  

 

 

Employability Super Skills IEDU0010 course

Dear Students, this is an invitation to join a course Employability Super Skills IEDU0010.

The objective of this course is to enhance the employability super skills by means of feedback, reflection and experiential learning workshops. Furthermore, the aim of this course is to establish how facilitation can benefit graduate students of the University of Lapland, so that the students will be able to create their employability after graduation, as well as their integration in working life in the future.

 

The course (WEBOODI – IEDU0010) is all about practical workshops designed to encourage communication, motivation, and leadership using reflection and feedback. It is a 3 Ects course starting September 2nd. There are two starting dates September 2nd and September 5th. The course is open to both FINNISH and INTERNATIONAL STUDENTS of the university of LAPLAND.

 

More information: Chohan Imran, chohan@ulapland.fi

 

 

 

OLL: Opiskelijoiden SM-kisat

Opiskelijoiden SM-kisat (OSM-kisat) ovat valtakunnalliset korkeakouluopiskelijoiden mestaruuskilpailut ja kisoihin osallistuu tuhansia opiskelijoita ammattikorkeakouluista ja yliopistoista ympäri Suomen. OSM-kisojen tarkoituksena on tarjota taitotasoon katsomatta hauska kilpailuformaatti opiskelijoille, joissa tärkeintä on liikunnan tuottama ilo ja yhdessä tekemisen fiilis!

Syksyllä tulossa:

 • Golf 12.9. Turku
 • Seikkailu-urheilu 13.-14.9. Kajaan
 • Pöytätennis 12.0. Kuopio
 • PUBG 18.10. Online
 • CS:GO 25.-26.10. Pori
 • Racketlon 26.-27.10. Jyväskylä
 • Futsal 7.-8.12. Vierumäki

Lue lisää OSM-kisoista täältä!

 

  

 

Anna palautetta LYYn palautekanavassa

LYY on luonut anonyymin palautekanavan, joka on kaikille avoin. Voit antaa ylioppilaskunnalle palautetta tai kysyä mieltä askarruttavasta asiasta joko ottamalla yhteyttä henkilökohtaisesti tai palautelomakkeen kautta. Voit lukea lisää ja jättää oman palautteesi täällä.

 

Lisätietoja: Lisätietoja: Järjestö- ja viestintäasiantuntija, jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

 

 

Ilmoita oma tapahtumasi LYYn tapahtumakalenteriin

LYYn nettisivujen tapahtumakalenteriin on mahdollista ilmoittaa myös omia tapahtumia! Tapahtuman ilmoittaminen ja tietojen kirjoittaminen on helppoa ja nopeaa, ja samalla saat tapahtumallesi näkyvyyttä ylioppilaskunnan nettisivuilla. Ilmoitettujen tapahtumien tulee olla kaikille avoimia. Lisätieto-linkin kautta pääset ilmoittamaan ensimmäisen tapahtumasi kalenteriimme!

 

Lisätietoja löydät täältä.

 

 

 

LYYn sauna vuokrattavissa
Ylioppilaskunnan saunatila on vuokrattavissa erilaisten kokousten tai vapaamuotoisten illanviettojen järjestämistä varten. Saunan saat ylioppilaskunnan jäsenenä käyttöösi ma-to hintaan 100 € / ilta, pe-su 120 € / ilta. Huomioi, että vuokraajan tulee olla ylioppilaskunnan läsnäoleva jäsen. Varaustilanteen voit tarkastaa nettisivuilta löytyvästä kalenterista.

Muille vuokraajille (ei-jäsenille) sauna lämpiää ma-to hintaan 100 € / ilta ja pe-su 220 € / ilta.

Varaukset voit suorittaa sähköpostitse osoitteeseen sauna(at)lyy.fi, tai puh. 045 138 4190.


Lisätietoja saunasta löytyy täältä.

 

 

*********************

 

BRIEFLY IN ENGLISH

 

 • Student union’s opening hours
 • LYY’s XL Annual Ball: Signing up is open
 • Hoodie ordering open till 22.9.!
 • The Opening Ceremony for the Academic Year 2019–2020 2.9.
 • Students and staff’s get-together 2.9.
 • Opening mass of the academic year 4.9.
 • Finnish riverboat competition 6.9.
 • LYY Goes Taireiden Yö 7.9.
 • Roller Derby open skate 8.9.
 • Employability Super Skills IEDU0010 course
 • OLL: Student’s championship games
 • Give feedback on Student union’s feedback channel
 • Rent LYY’s Sauna for your parties

 

Put to your calendar!

 

 

Student Union’s opening hours

Student Union’s customer service point is open at the university, F-wing. The customer service is open:

 • Monday – Friday at 11-14

If you need our services in other times, meeting times at the Student Union’s office (Ahkiomaantie 23B) can be agreed in advanced:  lyy@lyy.fi / +358 44 787 5670.

 

More information: Advisor of communications and organizations, jarjestosihteeri(at)lyy.fi

   

 

 

LYY’s XL Annual Ball: Signing up is open

Our Student Union is celebrating its annual ball on Saturday the 5h of August in Apukka, at the restaurant Aitta, where the main event starts at 18:00. The evening ticket includes buss ride to the location, 3 course meal, afterparty, academic brunch on Sunday and an amazing weekend!

Signing up to the annual ball will open on Monday 26th of August. The deadline for signing up for the annual ball is 25.9.2019.

Read more about the annual ball from here!

Facebook event

 

More information: Advisor of communications and organizations, jarjestosihteeri(at)lyy.fi

 

 

 

Hoodie ordering open till 22.9.! 

They are finally available! The Student Union LYY, in collaboration with the University of Lapland, has designed a shirt that let's people know, you have studied in Lapland. There are two models, a hoodie (unisex and women's model) and a college sweatshirt (unisex), and you can get yours at a student-friendly price.

Autumn college sweatshirts for members of the Student union 30€ (non-member 35€) and hoodies for members 35€ (non-member 40€), when you order your shirt during 21.8.-22.9. 

ORDER YOUR SHIRT HERE!  

 

More information: Advisor of communications and organizations, jarjestosihteeri(at)lyy.fi

 

 

 

The Opening Ceremony for the Academic Year 2019–2020 2.9.

the Opening Ceremony for the Academic Year 2019–2020 will be held on Monday, 2 September 2019 at 12:00. You can check the program from here!

 

 

 

Students and staff’s get-together 2.9.

Get-together for students and staff of the university of Lapland will be held on Monday 2nd of September at Cafe Kauppayhtiö. Let's have a great evening together while enjoying drinks, small snacks, each others' company. Taneli Laurinolli will be performing.

 

Welcome!

 

More information: Advisor of communications and organizations, jarjestosihteeri(at)lyy.fi

 

 

 

Opening mass of the academic year 4.9.

Opening mass of the academic year & blessing of new students on Wednesday 4th of September at 6pm. Evening tea provided & an opportunity to visit the church tower.

The event on Facebook!

 

 

 

Finnish riverboat competition 6.9.

The University of Lapland is challenging the Lapland UAS during traditional Finnish riverboat competition. The competition will be on Friday 6.9. and rowing starts at 14 Pohjanhovi beach. 

Come to cheer our university on to a win! 

 

 

 

LYY Goes Taireiden Yö 7.9.

"Lyy Goes Kulttuuri" is an event series, where the student union's associations can meet up and enjoy culture together. This time the series will take the students to enjoy the Art Night of Rovaniemi (Rovaniemen Taiteiden Yö)! 

During the Lyy Goes Taiteiden Yö we'll explore and experience the events the night will include. You don't have to go through the events alone, because we're here with you! 

We'll gather together at Lordi square at 19:00, where we head to the first place we decide together. Welcome!

The event on Facebook!

 

More information: Advisor of communications and organizations, jarjestosihteeri(at)lyy.fi

 

 

 

Roller Derby open skate 8.9.

 Come to try roller derby!

 

Interested in a new hobby? How about a fun and intense full contact sport with roller skates? Come to try roller derby! Our beginners’ course starts 3rd October.

The beginners’ course costs 75 € and it lasts until December. The course includes two practices per week plus a few theory lessons.

Before the beginners’ course, you can come to try roller derby for free in our Open Skate 8th September in Keltakangas sports hall 6-8pm. You will get to test out the gear and learn some roller skating basics. For open skate you don’t need your own gear, we will borrow you skates and all the protective gear you need for safe skating.

Any questions? We are happy to answer! Send us an email (rovaniemirollerderby@gmail.com) or contact us on social media. The deadline for signing up to the beginners’ course is 27.9.

Hope to hear from you soon!

Our website!

FB @rovaniemirollerderby

IG @rovaniemirollerderby

 

 

 

Employability Super Skills IEDU0010 course

Dear Students, this is an invitation to join a course Employability Super Skills IEDU0010.

The objective of this course is to enhance the employability super skills by means of feedback, reflection and experiential learning workshops. Furthermore, the aim of this course is to establish how facilitation can benefit graduate students of the University of Lapland, so that the students will be able to create their employability after graduation, as well as their integration in working life in the future.

 

The course (WEBOODI – IEDU0010) is all about practical workshops designed to encourage communication, motivation, and leadership using reflection and feedback. It is a 3 Ects course starting September 2nd. There are two starting dates September 2nd and September 5th. The course is open to both FINNISH and INTERNATIONAL STUDENTS of the university of LAPLAND.

 

More information: Chohan Imran, chohan(at)ulapland.fi

 

 

 

OLL: Student’s championship games

The Student’s championship games (OSM-kisat) are national championship games between college students. Thousands of students from different universities from all over Finland compete in various games, etc. Ice hockey and Bingo. The aim is to enjoy sports and do it together!

Upcoming this Spring:

 • Golf 12.9. Turku
 • Adventure race 13.-14.9. Kajaani
 • Table tennis 12.0. Kuopio
 • PUBG 18.10. Online
 • CS:GO 25.-26.10. Pori
 • Racketlon 26.-27.10. Jyväskylä
 • Futsal 7.-8.12. Vierumäki

 

Read more about the student champion ship games from here!

 

 

 

Give feedback on Student union’s feedback channel

Student union has created a feedback channel, which is open to everyone. On the channel, you can tell your thoughts anonymously and ask anything. You can contact us personally or via feedback form. Leave your feedback here.

 

More information: Advisor of communications and organizations, jarjestosihteeri(at)lyy.fi

 

 

 

Rent LYY’s Sauna for your parties

Student Union’s Sauna is available for renting during the summertime. If you are a member of the Student Union of the University of Lapland, the renting costs you 100 euros / night. For non-members the price from Sunday to Thursday is 150 euros / night and from Friday to Saturday 200 euros / night. Booking happens via email to edunvalvonta(at)lyy.fi or by phone +358 45 138 4190.

More info from our website or jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

 

*********************

 

Liity listalle:
Lähetä viesti: "SUB lyyinfo etunimi sukunimi"
Osoitteeseen: listaposti(at)ulapland.fi

Eroa listalta:
Lähetä viesti: "SIGNOFF LYYINFO"
Osoitteeseen: listaposti(at)ulapland.fi

Anna palautetta Lyytisistä osoitteeseen: jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

Sing in the list:

Send message: ”SUB lyyinfo first name lastname”

To the address: listaposti(at)uapland.fi

 

Sing off the list:

Send message: “SIGNOFF LYYINFO”

To the address: listaposti(at)ulapland.fi

 

Give feedback about “Lyytiset” to the address: jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi