Lyytiset viikolle 37 // LYY's weekly newsletter briefly in English below

07.09.2018

 

Lyytiset on LYYn viikkotiedote, johon kerätään ajankohtaisia asioita ja tapahtumia tulevaa viikkoa varten. Mikäli haluat oman ilmoituksesi Lyytisiin, ota yhteyttä jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi. Muista lähettää tiedotteesi myös englanniksi, jotta kansainväliset opiskelijatkin saavat tietoa ajankohtaisista asioista.

 

Sisältö

 • LYYn asiakaspalvelupiste viikon auki
 • Uusia Alkuja -tapahtuma 10.9.
 • LYYn vuosijuhlailmoittautuminen avautuu 11.9.
 • Fuksiaisten jatkobileet HalfMoonissa 12.9.
 • Ehdota Lapin yliopiston ylioppilaskunnan ansiomerkin saajaa
 • Ehdota vuoden opiskelijatekoa
 • LUC-opinnot – yhteisiä opintoja Lapin korkeakoulujen opiskelijoille
 • Ilmoita oma tapahtumasi LYYn tapahtumakalenteriin
 • LYYn sauna vuokrattavissa

 

LYYn asiakaspalvelupiste viikon auki

LYYn toimisto päivystää F-siivessä vielä viikon, perjantaihin 14.9. saakka. Tämän jälkeen LYY palvelee jälleen Ahkiomaantien toimistolla. F-siiven asiakaspalvelupisteen ajat ovat seuraavat: Maanantai ja tiistai kello 10-13 sekä keskiviikko, torstai ja perjantai kello 12-15. Uudet aukioloajat ilmoitetaan myöhemmin. Toimisto palvelee muina aikoina sopimuksen mukaan. (lyy@lyy.fi / +358 44 787 5670).

 

Lisätietoja: Järjestö- ja viestintäasiantuntija, jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

Uusia alkuja 10.9.

Sinä opintonsa aloitteleva opiskelija, tarvitsetko keittiötarvikkeita omaan talouteesi? Lapin Martat järjestää tapahtuman, jossa pyritään saamaan keittiötarvikkeet kiertoon. Saat mukaasi myös vinkkejä kodinhoitoon, siivoukseen, pyykkäämiseen, taloudenhallintaan ja ruoanlaittoon mm. Vartissa valmista reseptivihkosen.

 

Onko sinulla kaappien kätköissä ylimääräisiä ja hyväkuntoisia keittiötarvikkeita?

 • kuppien ja kapustojen, kattiloiden yms. tulee olla hyväkuntoisia
 • veitsiä ei voida tuoda tapahtumaan
 • kuorimaveitset ovat hyväksyttäviä

 Lahjoittaisitko ne opintonsa aloittaville opiskelijoille?

Tapahtuman tärkeimpänä sisältönä on keittiötarvikkeiden uusiokäyttö. Toisen turhake on toisen aarre!

 

Lisätietoja:  Anna-Liisa Tikkanen, Kotitalousasiantuntija, Lapin Martat ry, anna-liisa.tikkanen(at)martat.fi

 

LYYn vuosijuhlailmoittautuminen avautuu 11.9.

Ylioppilaskunnan 39. vuosijuhlaa vietetään lauantaina 6.10.2018 Hotel Santa Clausissa. Vuosijuhlailmoittautuminen avautuu kaikille 11.9 ja päättyy 16.9 kello 23:59.

 

Illalliskortin hinta LYYn jäsenille on 70€ euroa ja muille 80 euroa. Kannatusillalliskortti 100€. Sunnuntaiaamuna nautimme perinteisen akateemisen silliaamiaisen. Sillisaamiainen kuuluu illalliskortin hintaan.

Tällä ilmoittautumislomakkeella ilmoittadut sekä vuosijuhlille, että sillisaamiaiselle. Ilmoitathan  yhden henkilön lomaketta kohti. Voit lukea lisää Lapin yliopiston ylioppilaskunnan vuosijuhlasta täältä!

 

Lisätietoja: Järjestö- ja viestintäasiantuntija, jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

Fuksiaisten jatkobileet HalfMoonissa 12.9.

Fuksiaiset eli uusien opiskelijoiden tervetuliaiskarkelot järjestetään tänä vuonna keskiviikkona 12.9.2018! 

Ilta alkaa ainejärjestöjen tai tiedekunnan järjestämällä rastitehtäväkierroksella ja fuksiaisten jatkoja juhlitaan Half Moon Night Clubissa klo 21.00 alkaen. Ennakkolippu jatkobileisiin maksaa 5 € (sis. narikan) ja lippu ovelta 7 € (sis. narikan). Ennakkolipulla pääset jonon ohi, jonottamatta sisään! 

Ennakkolippuja myydään pääaulassa Fellman-salin edessä seuraavasti:

Ma 10.9. klo 12-14
Ti 11.9. klo 11-13
Ke 12.9 klo 11-13

 

Lisätietoja: Jaoston puheenjohtaja, kaisa.paavola(at)lyy.fi

 

Ehdota Lapin yliopiston ylioppilaskunnan ansiomerkin saajaa

 

Lapin yliopiston ylioppilaskunta palkitsee joka vuosi vuosijuhliensa yhteydessä ylioppilaskuntamme toimintaan osallistuneita henkilöitä kunniamerkein. LYYn ansiomerkkejä on annettu henkilöille, jotka ovat osallistuneet ylioppilaskunnan toimintaan ansiokkaalla tavalla.

 

Tänä vuonna Lapin yliopiston ylioppilaskunnan järjestöillä on mahdollisuus ehdottaa ansiomerkkien saajia. Jos siis tunnet henkilön, joka mielestäsi täyttää alla esitetyt ehdot, niin ehdota häntä rohkeasti ansiomerkin saajaksi! Liitä mukaan asianmukaiset perustelut. Ehdotetun henkilön ei tarvitse olla ylioppilaskuntamme jäsen.

 

”Ansiomerkki voidaan antaa tunnustuksena ylioppilaskunnan toimintaan erittäin ansiokkaalla tavalla osallistuneelle henkilölle tai henkilölle, joka on työssään edistänyt ylioppilaskunnan jäsenten etua pitkäjänteisellä ja merkittävällä tavalla. Ansiomerkki voidaan antaa myös tunnustuksena ylioppilaskunnan jäsenelle, joka on osallistunut ylioppilaskunnan toimintaan ja osoittanut kiitettävää aktiivisuutta ylioppilaskunnan toiminnassa. Merkki voidaan myöntää myös ylioppilaskunnan piirissä toimivan järjestön toimintaan ansiokkaalla tavalla osallistuneelle henkilölle.”

Katkelma Lapin yliopiston ansiomerkkiohjesäännöstä

 

Ehdotukset tulee lähettää 23.9.2018 mennessä sähköpostitse osoitteeseen jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

Lisätietoja: Järjestö- ja viestintäasiantuntija, jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

Ehdota vuoden opiskelijatekoa

 

Lapin yliopiston ylioppilaskunta palkitsee tänäkin vuonna Vuoden opiskelijateon. Teko voi olla mikä tahansa yksityishenkilön tai suuremman ryhmän aikaansaannos, joka on jollakin tapaa vaikuttanut kanssaopiskelijoiden arkeen positiivisesti tai merkityksellisellä tavalla. Opiskelijateko palkitaan LYYn vuosijuhlassa 6. lokakuuta 2018.

 

Nyt on sinun mahdollisuutesi ilmiantaa meille tämän tunnustuksen ansaitseva ehdokas! Muista, että pieninkin teko voi olla merkityksellinen, joten älä arkaile ehdotuksen lähettämistä. Kerro meille kuka tai ketkä ovat tämän kunnian ansainneet ja muista perustella ehdotuksesi hyvin.

Lähetä ehdotuksesi perusteluineen osoitteeseen jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi viimeistään 23.9.2018.

 

Lisätietoja: Järjestö- ja viestintäasiantuntija, jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi.

 

LUC-opinnot – yhteisiä opintoja Lapin korkeakoulujen opiskelijoille

Tänäkin syksynä on tarjolla yhteisiä opintoja Lapin korkeakoulujen opiskelijoille.

Mitä?

LUC tarkoittaa Lapin korkeakoulukonsernia. LUC-opinnot tarjoavat Lapin ammattikorkeakoulun ja Lapin yliopiston opiskelijoille mahdollisuuden sisällyttää opintoihinsa toisen korkeakoulun opintoja.

Kenelle?

Opinnot ovat sinulle, joka etsit täydennystä vaikkapa sivuaine-opintoihin.

Milloin?

Opiskelijat voivat tutustua toisen korkeakoulun tarjontaan ympäri lukuvuoden. Syksylle 2018 on lisäksi valittu erityinen verkko- ja lähiopintotarjonta. Opinnot hyväksytetään opettaja-tutorilla omiin opintoihin kuuluviksi ennen ilmoittautumista. Huomioithan, että paikkoja on rajoitetusti. Hyväksymisviestin jälkeen tiedotus tapahtuu opintojaksojen opettajien toimesta mm. Moodlen tai Weboodin/Optiman kautta.

Miksi?

LUC-opinnot ovat loistava mahdollisuus oppia täysin uudenlaisia asioita toisessa korkeakoulussa ja saada uusia näkökulmia. Opinnot kerryttävät opintopisteitä ja toisessa korkeakoulussa hankittu osaaminen täydentää ja monipuolistaa tutkintoasi ja voi siten hyödyttää työnhaussa ja työelämässä.

 

Syksyn 2018 opintotarjonta LUC-opinnot:

Lapin yliopiston ja Lapin ammattikorkeakoulun yhteinen opintotarjonta on koottu Lapin korkeakoulukonsernin verkkosivuille (www.luc.fi).

Ilmoittautumisohjeet löytyvät: https://www.luc.fi/fi/LUC/LUC-opinnot  Lisäksi sivujen kautta pääsee myös käsiksi opintojen tarkempiin tietoihin ja kuvauksiin. Nämä opinnot löytyvät myös WebOodissa, jota kautta syksyn opintoihin ilmoittaudutaan.

 

 Lisätietoja: Kaisa Lammi, Projektipäällikkö, kaisa.lammi(at)lapinamk.fi

 

Ilmoita oma tapahtumasi LYYn tapahtumakalenteriin

LYYn nettisivujen tapahtumakalenteriin on mahdollista ilmoittaa myös omia tapahtumia! Tapahtuman ilmoittaminen ja tietojen kirjoittaminen on helppoa ja nopeaa, ja samalla saat tapahtumallesi näkyvyyttä ylioppilaskunnan nettisivuilla. Ilmoitettujen tapahtumien tulee olla kaikille avoimia. Lisätieto-linkin kautta pääset ilmoittamaan ensimmäisen tapahtumasi kalenteriimme!

Lisätietoja löydät täältä.

 

LYYn sauna vuokrattavissa
Ylioppilaskunnan saunatila on vuokrattavissa erilaisten kokousten tai vapaamuotoisten illanviettojen järjestämistä varten. Saunan saat ylioppilaskunnan jäsenenä käyttöösi ma-to hintaan 100 € / ilta, pe-su 120 € / ilta. Huomioi, että vuokraajan tulee olla ylioppilaskunnan läsnäoleva jäsen. Varaustilanteen voit tarkastaa nettisivuilta löytyvästä kalenterista.

Muille vuokraajille (ei-jäsenille) sauna lämpiää ma-to hintaan 100 € / ilta ja pe-su 220 € / ilta.

Varaukset voit suorittaa sähköpostitse osoitteeseen sauna(at)lyy.fi, tai puh. 045 138 4190.
Lisätietoja saunasta löytyy täältä.

 

*********************

 

BRIEFLY IN ENGLISH

 

Last week of the Student union’s service point at F-wing

The last week of the Student union’s service point at F-wing is starting. The service point is open till the 14th of September and the opening hours are following: Mondays and Tuesdays at 10-13 and Wednesdays, Thursdays and Fridays at 13-15. The new opening hours will be informed and starting from week 38. Meeting times can be agreed (lyy@lyy.fi / +358 44 787 5670)

More information: Advisor of communications and organizations, jarjestosihteeri(at)lyy.fi

 

Freshmen party’s afterparty at Halfmoon 12.9.

Welcome new students! You are invited to take part in Fuksiaiset or in other words Freshmen Party 2018!

Freshmen party is a traditional fun contest and party where new students can get to know each other and explore the city of Rovaniemi. The day starts with each faculty’s own tasks and after party is held in Half Moon Night Club starting at 10 pm.

Tickets advance with 5 € (inc. cloakroom fee) and tickets from the door 7€ (inc. cloakroom fee). Notice that with the advance ticket you dont't have to queue for entrance!

Pre-tickets will be sold in the main lobby, front of Fellman-hall

Mon 10.9.. at 11 am - 1 pm
Tue 11.9. at 11 am - 1 pm
Wed 12.9.. at 11 am - 1 pm

More information: Chair of the section, kaisa.paavola(at)lyy.fi

 

LUC-Studies

LUC – Lapland University Consortium offers students an opportunity to study within Lapland UAS and University of Lapland. The studies offered in this e-mail are mostly in Finnish and on-line studies.

You have also a possibility to study in the Lapland University of Applied Sciences through PIA study right, more information is Soleops. Keep in mind that before choosing the courses from Lapland University of Applied Sciences, please discuss with you tutor teacher whether those courses are suitable for your study plan and your field of study. You can do the registration to these courses in WebOodi or via this form.

More information: Kaisa Lammi, Project manager, kaisa.lammi(at)lapinamk.fi

 

Rent Student union’s sauna 
Student Union's Sauna is available for renting. If you are a member of the Student Union of the University of Lapland, the renting costs you 100 euros / night from Mondays to Thursdays and 120 euros / night from Fridays to Sundays.

For non-members the price from Monday to Thursday is 100 euros / night and from Friday to Sunday 220 euros / night.

Booking happens via email to sauna(at)lyy.fi or by phone +358 45 138 4190.


More information can be found here.

 

*********************

 

Liity listalle:
Lähetä viesti: "SUB lyyinfo etunimi sukunimi"
Osoitteeseen: listaposti(at)ulapland.fi

Eroa listalta:
Lähetä viesti: "SIGNOFF LYYINFO"
Osoitteeseen: listaposti(at)ulapland.fi

Anna palautetta Lyytisistä osoitteeseen: jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi