Lyytiset viikolle 37 // LYY's weekly newsletter briefly in English below

06.09.2019

 

Lyytiset on LYYn viikkotiedote, johon kerätään ajankohtaisia asioita ja tapahtumia tulevaa viikkoa varten. Mikäli haluat oman ilmoituksesi Lyytisiin, ota yhteyttä jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi. Muista lähettää tiedotteesi myös englanniksi, jotta kansainväliset opiskelijatkin saavat tietoa ajankohtaisista asioista.

 

Sisältö

 • LYYn asiakaspalvelun aukioloajat
 • LYYn XL vuosijuhlat loppuunmyyty
 • LYYn ja yliopiston paitatilaus auki 22.9. saakka!
 • Fuksiaiset: lipunmyynti käynnissä
 • Kuoron koelaulut 10.9.
 • Jännittämisen vertaistukiryhmä
 • Lapin korkeakoulujen opiskelijachat
 • Opinnot jumissa -vertaistyöryhmä
 • Employability Super Skills IEDU0010 course
 • "Eyes Online" -projekti etsii haastateltavia
 • OLL: Opiskelijoiden SM-kisat
 • Anna palautetta LYYn palautekanavassa
 • Ilmoita oma tapahtumasi LYYn tapahtumakalenteriin
 • LYYn sauna vuokrattavissa          

 

Pistä ylös kalenteriin!

 

 

LYYn toimiston aukioloajat

Lapin yliopiston ylioppilaskunta palvelee Lapin yliopistolla, F-siivessä asiakaspalvelupisteellään seuraavasti:

 • Ma - Pe kello 11-14

Muina aikoina ylioppilaskunta palvelee osoitteessa Ahkiomaantie 23B. Otathan tällöin etukäteen yhteyttä: lyy@lyy.fi / +358 44 787 5670.

 

Lisätietoja: Järjestö- ja viestintäasiantuntija, jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

  

 

 

LYYn XL vuosijuhlat loppuunmyyty

Ylioppilaskunnan vuosijuhlaa vietetään lauantaina 5.10.2019. Apukassa, ravintola Aitassa kello 18-23:30.

Illalliskortin hinta LYYn jäsenille on 90€ ja muille 120€. Kannatusillalliskortti on 250€. Kortti sisältää kolmen ruokalajin illallisen ruokajuomineen, bussikuljetuksen juhlapaikalle, jatkolipun, silliksen sekä ikimuistoisen viikonlopun!

Tapahtuma on valitettavasti nyt myyty loppuun. Voit halutessasi ilmoittaa itsesi jonotuslistalle vuosijuhlaan lähettämällä nimesi ja yhteystietosi osoitteeseen jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi.

Lue lisää vuosijuhlista täältä!

Facebook -tapahtuma

 

Lisätietoja: Järjestö- ja viestintäasiantuntija, jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

 

 

LYYn ja yliopiston paitatilaus auki 22.9. saakka!

Lapin yliopiston ylioppilaskunnan ja Lapin yliopiston yhteiset paidat ovat nyt viimein saatavilla! Paitamalleja on kaksi, college (unisex) ja huppari (unisex-malli sekä naisten malli), ja voit tilata ne nyt opiskelijaystävälliseen hintaan LYYn nettisivujen kautta.

Syksyn colleget jäsenille 30€ (Ei-jäsenille 35€)  ja hupparit jäsenille 35€ (Ei-jäsenille 40€), kun tilaat omasi 21.8.-22.9. välisenä aikana. Paidan tilaus on sitova. TILAA PAITA TÄÄLTÄ!  

 

Lisätietoja: Järjestö- ja viestintäasiantuntija, jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

 

 

Fuksiaiset: lipunmyynti käynnissä

Fuksiaiset eli uusien opiskelijoiden tervetuliaiskarkelot järjestetään tänä vuonna keskiviikkona 11.9.2019!

Ilta alkaa oman ainejärjestösi tai tiedekuntasi järjestämällä rastitehtäväkierroksella ja fuksiaisten jatkoja juhlitaan Half Moon Night Clubissa klo 22.00 alkaen.

Ennakkolippu näihin karkeloihin maksaa 5 € (sis. narikan) ja lippu ovelta 7 € (sis. narikan). Ennakkolipulla pääset jonon ohi, jonottamatta sisään! Lippuja myydään LYYn asiakaspalvelupisteellä sekä seuraavina ajankohtina:

 • Maanantaina pääaula 9.9. kello 11-13
 • Tiistaina  f-siipi 10.9. kello 11-13
 • Keskiviikkona pääaula 11.9. kello 11-13

Tapahtuma Facebookissa  

 

Lisätietoja: Järjestö- ja viestintäasiantuntija, jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

 

 

Kuoron koelaulut 10.9.

Ylioppilaskuoro Lucida intervallan syyskausi käynnistyy ja kuoro hakee mukaansa uusia laulajia! Jos laulaminen on sinulle mielekästä ja kaipaat arkeesi uudenlaista tekemistä, olet tervetullut seuraamaan Lapin ylioppilaskuoron avoimia harjoituksia ja osallistumaan koelauluihin.

Avoimet harjoitukset ja koelaulut järjestetään tiistaina 10.9. Harkat ja koelaulut ovat Lapin AMKlla, Jokiväylässä, Borealis-salissa. Avoimet harjoitukset alkavat klo 17 ja koelaulutilaisuus alkaa heti harjoitusten jälkeen, noin klo 19.

Tapahtuma Facebookissa!

 

 

 

Jännittämisen vertaistukiryhmä

Jännitätkö sosiaalisissa tilanteissa tai pelottaako sinua tilanteet, joissa joudut olemaan esillä ja huomio kohdistuu sinuun? Monia meistä jännittää esimerkiksi uusien ihmisten tapaamiset, esiintymistilanteet, juhlat, ruokailutilanteet, asioiden hoito puhelimella tai vaikkapa tenttitilanne.

Tule mukaan jännittämisen vertaisryhmään pohtimaan jännittämisen lievittämisen keinoja! Pienryhmä kokoontuu 10 kertaa, ja siihen otetaan mukaan 10 osallistujaa.

Ryhmässä tutustutaan omaan jännittämiseen, etsitään vaihtoehtoisia tapoja nähdä jännittäminen osana elämää erilaisten harjoitteiden ja keskustelun avulla. Ryhmässä saat myös arvokasta vertaistukea. Teemme erilaisia hengitys- ja rentoutusharjoituksia ja etsimme yhdessä keinoja jännityksen lieventämiseksi.

Ryhmää ohjaavat YTHS:n terveydenhoitaja Sirpa Torvinen ja korkeakoulukuraattori Paula Perttunen opiskelijoiden hyvinvointipalveluista sekä ohjaaja Kim Kreus Balanssia ry:stä. Ryhmä alkaa 24.10, klo 16:00 ja jatkuu vuodenvaihteen yli sovitusti torstai-iltapäivisin. 

 

Ilmoittaudu mukaan! Paula puh. 040 484 4243 tai Sirpa puh. 046 710 1090.

 

 

 

Lapin korkeakoulujen opiskelijachatit

Tervetuloa keskustelemaan rennolla otteella opiskelijaelämään kuuluvista aiheista LUC hyvinvointipalveluiden järjestämään CHATiin. Uusien näkökulmien, vertaistuen ja erilaisten työkalujen saaminen voi tuoda lisää potkua opiskeluun!

Chatit järjestetään kerran kuukaudessa, tiistaisin klo 16.30-18.

 • 10.9.2019 Ihanan kauhea arki! Millaista on mielekäs opiskeluarki?
 • 8.10.2019 Homma hallussa? Miten suunnittelen omaa opiskelua ja ajankäyttöäni?
 • 12.11.2019 Saa jännittää! Vai saako?
 • 10.12.2019 Stressaako?
 • 14.1.2020 Opiskelijallako omaa aikaa? Palautumisen ja vapaa-ajan merkitys jaksamiselle.
 • 11.2.2020 Motivaatio hävöksissä? Mistä intoa opiskeluun?
 • 10.3.2020 Vaaditko itseltäsi liikaa?
 • 7.4.2020 Hei hei mitä kuuluu? Kuinka huolehdin itsestäni?
 • 12.5.2020 Nukuitko hyvin?

Chatit toteutetaan Adobe Connect (AC) –järjestelmällä. Tarkemmat ohjeet ja linkin chatiin saat ilmoittautumisen yhteydessä.

 

Lisätietoja ja ilmoittautumiset sähköpostitse: Tuovi Honkela, Lapin AMK tuovi.honkela(at)lapinamk.fi tai Maija Törmänen, Lapin yliopisto maija.tormanen(at)ulapland.fi.

                                     

 

 

Opinnot jumissa -vertaistyöryhmä

Tule mukaan ryhmään, jossa etsitään yhdessä työkaluja opiskelun tueksi ja edistämiseksi. Ryhmässä käsitellään opiskelua tukevia menetelmiä (aikatauluttaminen, ajanhallinta, aloittaminen jne.), mutta jätetään aikaa myös luottamukselliselle keskustelulle sekä yhdessä tekemiselle. Jakaminen ja toisten tarinoiden kuunteleminen voimaannuttavat ja innostavat opiskelemaan. Tervetuloa!

 • KOKOONTUMISET: MAANANTAISIN 16.9., 23.9., 30.9., 7.10., 21.10., JA 28.10.
 • KELLONAIKA: KLO 14-16
 • PAIKKA: AHKIOMAANTIE 17, YLIOPISTON SAUNASEMINAARI-TILA

Ryhmään mahtuu 12 opiskelijaa.

 

Lisätietoja ja ilmoittautuminen tekstiviestillä korkeakoulukuraattorille: Maija Törmänen, puh. 040 484 4479.

  

 

 

Employability Super Skills IEDU0010 course

Dear Students, this is an invitation to join a course Employability Super Skills IEDU0010.

The objective of this course is to enhance the employability super skills by means of feedback, reflection and experiential learning workshops. Furthermore, the aim of this course is to establish how facilitation can benefit graduate students of the University of Lapland, so that the students will be able to create their employability after graduation, as well as their integration in working life in the future.

 

The course (WEBOODI – IEDU0010) is all about practical workshops designed to encourage communication, motivation, and leadership using reflection and feedback. It is a 3 Ects course starting September 2nd. There are two starting dates September 2nd and September 5th. The course is open to both FINNISH and INTERNATIONAL STUDENTS of the university of LAPLAND.

 

More information: Chohan Imran, chohan@ulapland.fi

 

 

 

"Eyes Online" -projekti etsii haastateltavia

Kansainvälinen "Eyes Online" -projekti etsii suomalaisten yliopistojen opiskelijoita ja henkilökunnan jäseniä osallistumaan tutkimushaastatteluun. Haastattelussa kysytään näkemyksiäsi valtion viranomaisten (lähinnä poliisin ja tiedusteluviranomaisten) toimivaltuuksista kerätä, tallentaa ja analysoida verkkoliikennettä ja -viestintää. Olemme kiinnostuneita myös siitä, miten ajatuksesi toimivaltuuksista vaikuttavat verkkokäyttäytymiseesi. Sinun ei tarvitse tietää aihepiiristä mitään erityistä etukäteen.

Haastattelu toteutetaan ensisijaisesti joko puhelimitse tai Skype for Business -sovelluksen kautta ja tyypillinen puhelun kesto on ollut alle tunnin. Tarvittaessa haastattelu voidaan toteuttaa myös kasvotusten Tampereella sinulle sopivassa, rauhallisessa paikassa, mutta ei kuitenkaan kotonasi. Haastattelu äänitetään. Äänite kirjoitetaan tekstimuotoon eli litteroidaan ja siitä poistetaan sinuun viittaavat tunnistetiedot, minkä jälkeen äänite tuhotaan. Löydät lisätietoa toimintatavoistamme sekä tutkimusprojektista yleisesti liitteenä olevasta osallistujainfosta. Voit myös kysyä allekirjoittaneelta, jos jokin jäi askarruttamaan.

Jos kiinnostuit, laita viestiä osoitteeseen Anna-Riitta.Leppanen(at)poliisi.fi. Osallistumisesi on tärkeää, koska projektimme haluaa ymmärtää ja tuoda näkyville myös kansalaisnäkökulmaa viranomaisten toimivaltuuksista valvoa verkkoliikennettä ja -viestintää.

 

Lisätietoja: Anna-Riikka Leppänen, Anna-Riitta.Leppanen(at)poliisi.fi

 

 

 

OLL: Opiskelijoiden SM-kisat

Opiskelijoiden SM-kisat (OSM-kisat) ovat valtakunnalliset korkeakouluopiskelijoiden mestaruuskilpailut ja kisoihin osallistuu tuhansia opiskelijoita ammattikorkeakouluista ja yliopistoista ympäri Suomen. OSM-kisojen tarkoituksena on tarjota taitotasoon katsomatta hauska kilpailuformaatti opiskelijoille, joissa tärkeintä on liikunnan tuottama ilo ja yhdessä tekemisen fiilis!

Syksyllä tulossa:

 • Golf 12.9. Turku
 • Seikkailu-urheilu 13.-14.9. Kajaan
 • Pöytätennis 12.0. Kuopio
 • PUBG 18.10. Online
 • CS:GO 25.-26.10. Pori
 • Racketlon 26.-27.10. Jyväskylä
 • Futsal 7.-8.12. Vierumäki

Lue lisää OSM-kisoista täältä!

 

  

 

Anna palautetta LYYn palautekanavassa

LYY on luonut anonyymin palautekanavan, joka on kaikille avoin. Voit antaa ylioppilaskunnalle palautetta tai kysyä mieltä askarruttavasta asiasta joko ottamalla yhteyttä henkilökohtaisesti tai palautelomakkeen kautta. Voit lukea lisää ja jättää oman palautteesi täällä.

 

Lisätietoja: Lisätietoja: Järjestö- ja viestintäasiantuntija, jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

 

 

Ilmoita oma tapahtumasi LYYn tapahtumakalenteriin

LYYn nettisivujen tapahtumakalenteriin on mahdollista ilmoittaa myös omia tapahtumia! Tapahtuman ilmoittaminen ja tietojen kirjoittaminen on helppoa ja nopeaa, ja samalla saat tapahtumallesi näkyvyyttä ylioppilaskunnan nettisivuilla. Ilmoitettujen tapahtumien tulee olla kaikille avoimia. Lisätieto-linkin kautta pääset ilmoittamaan ensimmäisen tapahtumasi kalenteriimme!

 

Lisätietoja löydät täältä.

 

 

 

LYYn sauna vuokrattavissa
Ylioppilaskunnan saunatila on vuokrattavissa erilaisten kokousten tai vapaamuotoisten illanviettojen järjestämistä varten. Saunan saat ylioppilaskunnan jäsenenä käyttöösi ma-to hintaan 100 € / ilta, pe-su 120 € / ilta. Huomioi, että vuokraajan tulee olla ylioppilaskunnan läsnäoleva jäsen. Varaustilanteen voit tarkastaa nettisivuilta löytyvästä kalenterista.

Muille vuokraajille (ei-jäsenille) sauna lämpiää ma-to hintaan 100 € / ilta ja pe-su 220 € / ilta.

Varaukset voit suorittaa sähköpostitse osoitteeseen sauna(at)lyy.fi, tai puh. 045 138 4190.


Lisätietoja saunasta löytyy täältä.

 

 

*********************

 

BRIEFLY IN ENGLISH

 

 • Student union’s opening hours
 • LYY’s XL Annual Ball: Sold out!
 • Hoodie ordering open till 22.9.!
 • Freshmen party ticket sales
 • Employability Super Skills IEDU0010 course
 • OLL: Student’s championship games
 • Give feedback on Student union’s feedback channel
 • Rent LYY’s Sauna for your parties

 

Put to your calendar!

 

 

Student Union’s opening hours

Student Union’s customer service point is open at the university, F-wing. The customer service is open:

 • Monday – Friday at 11-14

If you need our services in other times, meeting times at the Student Union’s office (Ahkiomaantie 23B) can be agreed in advanced:  lyy@lyy.fi / +358 44 787 5670.

 

More information: Advisor of communications and organizations, jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

   

 

 

LYY’s XL Annual Ball: Sold out!

Our Student Union is celebrating its annual ball on Saturday the 5h of August in Apukka, at the restaurant Aitta, where the main event starts at 18:00. The evening ticket includes buss ride to the location, 3 course meal, afterparty, academic brunch on Sunday and an amazing weekend!

The annual ball has now been sold out! If you want, you can sign up for the queuing list by sending e-mail to: jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi 

Read more about the annual ball from here!

Facebook event

 

More information: Advisor of communications and organizations, jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

 

 

Hoodie ordering open till 22.9.! 

They are finally available! The Student Union LYY, in collaboration with the University of Lapland, has designed a shirt that let's people know, you have studied in Lapland. There are two models, a hoodie (unisex and women's model) and a college sweatshirt (unisex), and you can get yours at a student-friendly price.

Autumn college sweatshirts for members of the Student union 30€ (non-member 35€) and hoodies for members 35€ (non-member 40€), when you order your shirt during 21.8.-22.9. 

ORDER YOUR SHIRT HERE!  

 

More information: Advisor of communications and organizations, jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

 

 

Freshmen party ticket sales

Welcome new students! You are invited to take part in Fuksiaiset or in other words Freshmen Party 2019!

Freshmen party is a traditional fun contest and party where new students can get to know each other and explore the city of Rovaniemi. The day starts with each faculty’s own tasks and after party is held in Half Moon Night Club starting at 10 pm.

Tickets advance with 5 € (inc. cloakroom fee) and tickets from the door 7€ (inc. cloakroom fee). Notice that with the advance ticket you dont't have to queue for entrance!

Pre-tickets will be sold follows (also sold at the customer service point):

 • ·         Monday 9.9. at 11am - 1pm  (f-wing)
 • ·         Tuesday 10.9. at 11am - 1pm (main lobby)
 • ·         Wednesday 11.9. at 11am - 1pm (f-wing)

Event on Facebook

 

More information: Advisor of communications and organizations, jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

 

 

Employability Super Skills IEDU0010 course

Dear Students, this is an invitation to join a course Employability Super Skills IEDU0010.

The objective of this course is to enhance the employability super skills by means of feedback, reflection and experiential learning workshops. Furthermore, the aim of this course is to establish how facilitation can benefit graduate students of the University of Lapland, so that the students will be able to create their employability after graduation, as well as their integration in working life in the future.

 

The course (WEBOODI – IEDU0010) is all about practical workshops designed to encourage communication, motivation, and leadership using reflection and feedback. It is a 3 Ects course starting September 2nd. There are two starting dates September 2nd and September 5th. The course is open to both FINNISH and INTERNATIONAL STUDENTS of the university of LAPLAND.

 

More information: Chohan Imran, chohan(at)ulapland.fi

 

 

 

OLL: Student’s championship games

The Student’s championship games (OSM-kisat) are national championship games between college students. Thousands of students from different universities from all over Finland compete in various games, etc. Ice hockey and Bingo. The aim is to enjoy sports and do it together!

Upcoming this Spring:

 • Golf 12.9. Turku
 • Adventure race 13.-14.9. Kajaani
 • Table tennis 12.0. Kuopio
 • PUBG 18.10. Online
 • CS:GO 25.-26.10. Pori
 • Racketlon 26.-27.10. Jyväskylä
 • Futsal 7.-8.12. Vierumäki

 

Read more about the student champion ship games from here!

 

 

 

Give feedback on Student union’s feedback channel

Student union has created a feedback channel, which is open to everyone. On the channel, you can tell your thoughts anonymously and ask anything. You can contact us personally or via feedback form. Leave your feedback here.

 

More information: Advisor of communications and organizations, jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

 

 

Rent LYY’s Sauna for your parties

Student Union’s Sauna is available for renting during the summertime. If you are a member of the Student Union of the University of Lapland, the renting costs you 100 euros / night. For non-members the price from Sunday to Thursday is 150 euros / night and from Friday to Saturday 200 euros / night. Booking happens via email to edunvalvonta(at)lyy.fi or by phone +358 45 138 4190.

 

More info from our website or jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

 

*********************

 

Liity listalle:
Lähetä viesti: "SUB lyyinfo etunimi sukunimi"
Osoitteeseen: listaposti(at)ulapland.fi

Eroa listalta:
Lähetä viesti: "SIGNOFF LYYINFO"
Osoitteeseen: listaposti(at)ulapland.fi

Anna palautetta Lyytisistä osoitteeseen: jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

Sing in the list:

Send message: ”SUB lyyinfo first name lastname”

To the address: listaposti(at)uapland.fi

 

Sing off the list:

Send message: “SIGNOFF LYYINFO”

To the address: listaposti(at)ulapland.fi

 

Give feedback about “Lyytiset” to the address: jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi