Lyytiset viikolle 4 // LYY's weekly newsletter in English below

18.01.2019

 

Lyytiset on LYYn viikkotiedote, johon kerätään ajankohtaisia asioita ja tapahtumia tulevaa viikkoa varten. Mikäli haluat oman ilmoituksesi Lyytisiin, ota yhteyttä jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi. Muista lähettää tiedotteesi myös englanniksi, jotta kansainväliset opiskelijatkin saavat tietoa ajankohtaisista asioista.

 

Sisältö

 • LYYn toimiston aukioloajat
 • LYY etsii uutta hallituslaista
 • LYYn hallitus järjestäytyi
 • Hae yliopistokollegion varajäseneksi!
 • Poronkuseman rastinpitäjähaku auki!
 • Global Game Jamit Rovaniemellä 25.-27.1.2019
 • Arctic Studies -kesäkoulu haku auki!
 • Outgoing: Vaihtoon 2019-2020!
 • Anna palautetta LYYn palautekanavassa
 • Ilmoita oma tapahtumasi LYYn tapahtumakalenteriin
 • LYYn sauna vuokrattavissa          

 

 

LYYn toimiston aukioloajat

Lapin yliopiston ylioppilaskunta palvelee Lapin yliopistolla, F-siivessä asiakaspalvelupisteellään tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin kello 12-14. Mikäli sinulla on tarvetta toimistolla asioimiseen, otathan etukäteen yhteyttä. Muina aikoina ylioppilaskunta palvelee osoitteessa Ahkiomaantie 23B.  lyy@lyy.fi / +358 44 787 5670.

 

Lisätietoja: Järjestö- ja viestintäasiantuntija, jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

LYY etsii uutta hallituslaista

Lapin yliopiston ylioppilaskunnalla on etsinnöissä vielä yksi käsipari LYYn hallitukseen!

Hallitus käyttää ylioppilaskunnan hallinto- ja toimeenpanovaltaa. LYYn hallitukseen kuuluu 5-9 jäsentä. Edustajisto valitsee hallituksen kalenterivuodeksi kerrallaan. Hallituksen tehtäviin kuuluu toteuttaa ylioppilaskunnan päivittäistä toimintaa yhteistyössä ylioppilaskunnan henkilöstön kanssa. Hallituksen jäsenyys on luottamustoimi, josta maksetaan korvausta. Hallitus päättää itse vuosittain työnjaostaan. Paikka täytetään sopivan henkilön löydyttyä.

Mikäli kiinnostuit, voit välittää vapaamuotoisen hakemuksesi ja ansioluettelosi LYYn pääsihteerille, osoitteeseen: paasihteeri(at)yy.fi

 

Lisätietoja: Lapin yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Jenni Tuomainen, puheenjohtaja(at)lyy.fi

 

LYYn hallitus järjestäytyi

LYY:n vuoden 2019 hallitus on järjestäytynyt ja jakanut kullekin jäsenelle omat vastuualueet. Lisäksi kullekin hallituksen jäsenelle on nimetty omat kummiainejärjestönsä.

Vastuualuejako:

 • Jenni Tuomainen: puheenjohtaja
 • Juho Keränen: varapuheenjohtaja, talous, kunta- ja vaaliasiat, kehitysyhteistyö ja ympäristö, kansainväliset asiat, viestintä
 • Oona Elo: sosiaalipolitiikka, koulutuspolitiikka, tuutorointi, viestintä
 • Miia Heininen: koulutuspolitiikka, työelämä, viestintä
 • Katariina Henttonen: kulttuuri, liikunta ja viestintä

Kummiainejärjestöt:

 • Jenni Tuomainen: Lapikas, Jalot Villit
 • Juho Keränen: Artikla
 • Oona Elo: Remburssi
 • Miia Heininen: TAO, Kosmos Buran
 • Katariina Henttonen: Lyhty, Lastu

 

Lisätietoja: Lapin yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Jenni Tuomainen, puheenjohtaja(at)lyy.fi

 

Hae yliopistokollegion varajäseneksi!

 Lapin yliopiston kollegioon on auennut paikka yhdelle varajäsenelle. Pesti alkaa seuraavassa kollegion kokouksessa ja päättyy 31.12.2019.


LYYn hallitus on kokouksessaan 1/2019 julistanut paikan haettavaksi siten, että hakuaika päättyy keskiviikkona 31.1.2019 klo 15.00. Valintatoimikunnalla on oikeus jättää huomioimatta myöhässä tulleet hakemukset. Lue lisää täältä.

 

 • Sähköiset hakemukset toimitetaan osoitteeseen hakemukset@lyy.fi.
 • Paperiset hakemukset osoitteeseen Ahkiomaantie 23 B, 96300 Rovaniemi.

 

Lisätietoja: edunvalvonta-asiantuntija Antti Eteläaho edunvalvonta(a)lyy.fi, p. 045-1384190.

 

Poronkuseman rastinpitäjähaku auki!

Poronkusema tulee jälleen suurempana kuin koskaan! Haemmekin tapahtumaan innokkaita henkilöitä rastinpitäjiksi eri ainejärjestöistä. Haku alkaa 15.1. ja päättyy 29.1. klo 15:00. Hakemukset palautetaan osoitteeseen tapahtuma@artikla.fi

HUOMIOITAVAA!

 • Yhdessä rastiryhmässä voi olla maksimissaan 6 henkilöä.
 • Ilmoitathan hakemuksessa, kuinka monta henkilöä osallistuisi rastin pitämiseen.
 • Ilmoitathan hakemuksessa sekä rastiryhmän nimen että rastinpitäjien nimet.
 • Rasteilla rastinpitäjien on noudatettava asiallista käyttäytymistä (esim. lahjusten vaatiminen osallistujilta on kielletty ja rastinpitäjien on noudatettava asiallista kielenkäyttöä rasteilla)
 • Hakemuksessa tulee käydä ilmi, minkälaiset tilat rastin toteuttaminen vaatii.
 • Vähintään kahden joukkueen tulee voida toteuttaa rasti samanaikaisesti.
 • Ruuhkautumisen välttämiseksi, tulee rastinhakijan ilmoittaa idea odotustehtävän järjestämisestä.
 • Rastinpitäjien tulee varautua pitämään rasti sekä ulkona että sisätiloissa. Hakemuksessa voi esittää toiveen mieluisasta rastipaikasta
 • Palkkiona rastin pitämisestä annetaan jokaiselle rastinpitäjälle (max 6 henkilöä per ryhmä) poronkusemaranneke, joka oikeuttaa pääsyyn sekä perjantain että lauantain jatkoille jonottamatta.
 • Rastiryhmä sitotutuu toimimaan myöhemmin sopimuksessa julkaistavien ohjeiden mukaisesti.
 • Valituille rastinpitäjille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

 

Lisätietoja: Tapahtumavastaava, Artikla ry, jomitur(at)gmail.com

 

Global Game Jamit Rovaniemellä 25.-27.1.2019

Kiinnostaako pelit ja niiden tekeminen?

Vuosi on vaihtunut ja lumen alta on taas heräilemässä talviuniltaan Global Game Jam/ Finnish Game Jam-tapahtuma, joka tänä vuonna järjestetään 25.1-27.1.2019 olevana viikonloppuna. Rovaniemen site on totuttuun tyyliin LapinAMK:n tiloissa, tapahtumapaikalla löytyvät opasteet. Voit olla opiskelija, harrastelija, yrittäjä, tms…jos pelien tekeminen kiinnostaa, tervetuloa paikalle. Opiskeluaikana kannattaa osallistua AINAKIN yhteen game jam-tapahtumaan, että tietää mistä puhutaan :D.

Game jameissa ideana on toteuttaa peli 48:ssa tunnissa annetun teeman innoittamana. Aiempaa osaamista ei tarvita! Voit liittyä mukaan tiimiin, muodostaa oman tiimin, kehittää peli-ideaa eteenpäin ja oppia tapahtuman aikana yhtä ja toista pelien tekemisestä aina peliteknologioihin ja pelitaiteeseen. Game jamia varten ei tarvitse olla etukäteen muodostettuna tiimiä, vaan tapahtuman alussa etsitään jokaiselle paikalle saapuvalle omaa kiinnostusta mahdollisimman lähellä oleva ryhmä. Monista työkaluista on saatavilla jamien ajaksi käyttöön täysi lisenssi, joten silloin on hyvää aikaa myös tutustua sellaisiin työkaluihin, joita ei välttämättä normaalisti käyttäisi.

Mukaan saa/voi ottaa oman tietokoneen, mutta tapahtumapaikalla on myös koneita osallistujille ja muutamia piirtonäyttöjä, piirtopöytiä ja muita tarvikkeita. Jamipelin voi kehittää käyttäen plabissa löytyviä laitteistoja, virtuaalilaseja ( Vive, Oculus, yms ), peliohjaimia (ps3, ps4, xbox..), tai vasta hankittua uutta liikealustaa (mm. suora Unity ja Unreal -tuki). Paikalla on lisäksi kokeneempia kehittäjiä, jotka pystyvät neuvomaan yksinkertaisten ja astetta monimutkaisempien eteen tulevien ongelmien kanssa.

 

Ilmoittautuminen tapahtuu Eventbriten kautta. Tapahtuma on MAKSUTON ja ilmoittautuminen/lipun varaaminen Rovaniemen sitelle tapahtuu täältä.

Jos et ole vielä jäsenenä Rovaniemen pelilabra tai IGDA Finland Rovaniemi HUB FB-ryhmissä, niin voit littyä täällä tai täällä.   Molemmista löytyy informaatiota Rovaniemen alueen pelitapahtumista ja menoista.

Lisää informaatiota tapahtumasta löytyy täältä.

 

 Lisätietoja: GGJ/FGJ Rovaniemen pääjärjestäjä, Matilda Taipale, mattaipa(at)ulapland.fi tai Facebook

 

Arctic Studies -kesäkoulu haku auki!

Oletko Lapin yliopiston maisterivaiheen opiskelija tai jatko-opiskelija ja arktisuus on lähellä sydäntäsi? Japanissa Sapporossa järjestetään tulevana kesänä Arctic Studies -kesäkoulu, johon voi hakea 28.2.2019 saakka.

Lisätietoja ja hakuohjeet kesäkouluun löytyvät liitteestä (englanniksi).

 

Outgoing: Vaihtoon 2019-2020!

Vietä elämäsi muistorikkain lukukausi tai –vuosi maailmalla ja lähde vaihtoon! Hyödynnä kohdeyliopistojen runsasta opintotarjontaa ja suorita osa tutkinnostasi tai vaikka kokonaan uusi sivuaine vaihto-opiskelusi aikana. Haussa avoinna olevat Euroopan, Pohjoismaiden ja Venäjän kohteet löytyvät Your Ticket to Ride -oppaasta. SoleMOVE-järjestelmässä pääset lukemaan lisätietoa kohteista ja tutustumaan opiskelijoiden palautteisiin ja tekemään hakemuksen omiin suosikkikohteisiisi!

 • Hakuaika Euroopan ja Venäjän (Erasmus+, Nordplus, Nordlys ja FIRST -ohjelmien) kohteisiin on 15.12.2018 - 31.1.2019.
 • Hakuaika north2north –verkoston kohteisiin (UQAM Montreal, Lakehead University ja Cape Breton University) on 15.12.2018 - 31.1.2019. Muut Pohjois-Amerikan kohteet eivät ole haettavissa.

Lisätietoja voit lukea täältä sekä täältä.

Haluatko kuulla tarkemmin jostain tietystä vaihtokohteesta? Kaipaatko tukea opintosuunnitelman laatimiseen?

Destination workshop on työpajamuotoinen pienryhmäinfo vaihtoa suunnitteleville. Ennakkoilmoittautumisten pohjalta kokoamme lisää tietoa juuri teitä kiinnostavista kohteista. Työpaja on atk-luokassa, jotta jokainen osallistuja voi samalla etsiä tietoa omasta kohteestaan tai työstää opintosuunnitelmaa. Voit  ilmoittautua tästä linkistä edelliseen päivään asti.

Destination workshops:

 • 23.1.2019 klo 14-15 / F3083 / OTK
 • 23.1.2019 klo 15-16 / F3083 / KTK
 • 24.1.2019 klo 14-15 / F3082 / YTK
 • 24.1.2019 klo 14-15 / F3082 / TTK

 

Lisätietoja: Internationalisation Services, University of Lapland, outgoing(at)ulapland.fi

 

Anna palautetta LYYn palautekanavassa

LYY on luonut anonyymin palautekanavan, joka on kaikille avoin. Voit antaa ylioppilaskunnalle palautetta tai kysyä mieltä askarruttavasta asiasta joko ottamalla yhteyttä henkilökohtaisesti tai palautelomakkeen kautta. Voit lukea lisää ja jättää oman palautteesi täällä.

 

Lisätietoja: Lisätietoja: Järjestö- ja viestintäasiantuntija, jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

Ilmoita oma tapahtumasi LYYn tapahtumakalenteriin

LYYn nettisivujen tapahtumakalenteriin on mahdollista ilmoittaa myös omia tapahtumia! Tapahtuman ilmoittaminen ja tietojen kirjoittaminen on helppoa ja nopeaa, ja samalla saat tapahtumallesi näkyvyyttä ylioppilaskunnan nettisivuilla. Ilmoitettujen tapahtumien tulee olla kaikille avoimia. Lisätieto-linkin kautta pääset ilmoittamaan ensimmäisen tapahtumasi kalenteriimme!

Lisätietoja löydät täältä.

 

LYYn sauna vuokrattavissa
Ylioppilaskunnan saunatila on vuokrattavissa erilaisten kokousten tai vapaamuotoisten illanviettojen järjestämistä varten. Saunan saat ylioppilaskunnan jäsenenä käyttöösi ma-to hintaan 100 € / ilta, pe-su 120 € / ilta. Huomioi, että vuokraajan tulee olla ylioppilaskunnan läsnäoleva jäsen. Varaustilanteen voit tarkastaa nettisivuilta löytyvästä kalenterista.

Muille vuokraajille (ei-jäsenille) sauna lämpiää ma-to hintaan 100 € / ilta ja pe-su 220 € / ilta.

Varaukset voit suorittaa sähköpostitse osoitteeseen sauna(at)lyy.fi, tai puh. 045 138 4190.
Lisätietoja saunasta löytyy täältä.

 

 

*********************

 

BRIEFLY IN ENGLISH

 

 • Student union’s opening hours
 • Student union’s constitutive meeting
 • Student union is looking for a new board member
 • Apply to Arctic Studies -Summer School!
 • Study Abroad 2019-2020!
 • Give feedback on Student union’s feedback channel
 • Rent LYY’s Sauna for your parties

 

Student Union’s opening hours

Student Union’s customer service point is open again at the university, F-wing. The opening hours are: Tue, Wed, Thur at 12-14. If you need our services in other times, meeting times at the Student Union’s office (Ahkiomaantie 23B) can be agreed in advanced:  lyy@lyy.fi / +358 44 787 5670.

 

More information: Advisor of communications and organizations, jarjestosihteeri(at)lyy.fi

 

Student union’s constitutive meeting

The 2019 Board of the Student Union of the University of Lapland (LYY) has held its constitutive meeting and divided areas of responsibilities among the board members. The board also decided on the respective sponsored student associations.

Areas of responsibility:

 • Jenni Tuomainen: chair of the executive board
 • Juho Keränen: vice chair, financial matters, municipal affairs ja elections, development cooperation and environmental affairs, international affairs, communications
 • Oona Elo: social policy, education policy, tutors, communications
 • Miia Heininen: education policy, working life and communications
 • Katariina Henttonen: Culture, sports and communications

Sponsored student associations:

 • Jenni Tuomainen: Lapikas, Jalot Villit
 • Juho Keränen: Artikla
 • Oona Elo: Remburssi
 • Miia Heininen: TAO, Kosmos Buran
 • Katariina Henttonen: Lyhty, Lastu

 

More information: Student Union's Chair of the board, Jenni Tuomainen, puheenjohtaja(at)lyy.fi

 

Student union is looking for a new board member

Student Union is looking for a new board member to the Student union of the University of Lapland!

The Executive Board uses administrative and executive power of the Student Union. 5-9 executive board members are elected for the upcoming year by theCouncil of Representatives. Executive board tasks include governing, preparations and implementation with the Student Union staff members. Executive board membership is position of trust. Compensation is being paid. Executive board decides distribution of work among themselves.

If you're interested, you can send an application and CV to Student Union's secretary general by email: paasihteeri(at)lyy.fi The position will be filled as soon as the right person is found.

 

More information: Student Union's Chair of the board, Jenni Tuomainen, puheenjohtaja(at)lyy.fi

 

Apply to Arctic Studies -Summer School!

Are you an advanced level undergraduate or graduate student currently enrolled at the University of Lapland and interested in arctic issues? Summer School on Arctic Studies 2019 will be held at Hokkaido University in Sapporo, Japan. Application deadline is 28 February 2019.

 

 

More information including application guidance can be found from the attachment.

 

Study Abroad 2019-2020!

Spend the time of your life studying abroad. At the same time, you will get precious international experience. The possibilities for your minor studies multiply, and you can stand out in the future with international skills you gain while living and studying abroad. Around 200 destinations are waiting for you; check the list from Your Ticket to Ride guidebook. Apply in the SoleMOVE-system. More information about the exchange process from: here or here.    

The application period for the academic year 2019-2020 is 15.12.2018-31.1.2019 2019 for the destinations in Europe and Russia (Erasmus+, Nordplus, Nordlys and FIRST mobility programmes) and destinations within the North2North Programme (UQAM Montreal, Lakehead University and Cape Breton University).

 

More information: Internationalisation Services, University of Lapland, outgoing(at)ulapland.fi

 

Give feedback on Student union’s feedback channel

Student union has created a feedback channel, which is open to everyone. On the channel, you can tell your thoughts anonymously and ask anything. You can contact us personally or via feedback form. Leave your feedback here.

 

More information: Advisor of communications and organizations, jarjestosihteeri(at)lyy.fi

 

Rent LYY’s Sauna for your parties

Student Union’s Sauna is available for renting during the summertime. If you are a member of the Student Union of the University of Lapland, the renting costs you 100 euros / night. For non-members the price from Sunday to Thursday is 150 euros / night and from Friday to Saturday 200 euros / night. Booking happens via email to edunvalvonta(at)lyy.fi or by phone +358 45 138 4190.

More info from our website or jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

*********************

 

Liity listalle:
Lähetä viesti: "SUB lyyinfo etunimi sukunimi"
Osoitteeseen: listaposti(at)ulapland.fi

Eroa listalta:
Lähetä viesti: "SIGNOFF LYYINFO"
Osoitteeseen: listaposti(at)ulapland.fi

Anna palautetta Lyytisistä osoitteeseen: jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi