Lyytiset viikolle 46 // LYY's weekly newsletter briefly in English below

09.11.2018

 

Lyytiset on LYYn viikkotiedote, johon kerätään ajankohtaisia asioita ja tapahtumia tulevaa viikkoa varten. Mikäli haluat oman ilmoituksesi Lyytisiin, ota yhteyttä jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi. Muista lähettää tiedotteesi myös englanniksi, jotta kansainväliset opiskelijatkin saavat tietoa ajankohtaisista asioista.

 

Sisältö

 • LYYn toimisto palvelee F-siiven palvelupisteellä!
 • LYYn nettisivut uudistuvat
 • Hae LYYn hallitukseen
 • LYT: Aika hauska masennusnäytelmä 14.11.
 • Lyytiset Radio Säteilyssä 16.11.
 • Remburssi: Musta tuntuu -sitsit 16.11.
 • ROTTA ry: Koskenlasku 16.11.
 • LoimuSpeksi 2019 hakee työryhmää!
 • Nyyti ry:n verkkotoimintakysely
 • Verkostopäivä Helsingissä 28.11.
 • Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy työntekijärekry
 • Anna palautetta LYYn palautekanavassa
 • Ilmoita oma tapahtumasi LYYn tapahtumakalenteriin
 • LYYn sauna vuokrattavissa

 

 

LYYn toimisto palvelee F-siiven palvelupisteellä!

Lapin yliopiston ylioppilaskunta palvelee Lapin yliopistolla, F-siiven palvelupisteellä, tuttavallisemmin LYYn Olohuonessa. Aukioloajat ovat seuraavat: Tiistaisin kello 12-14, keskiviikkoisin kello 9-11 ja torstaisin 12-14. Toimisto palvelee Ahkiomaantien toimistolla muina aikoina sopimuksen mukaan. (lyy@lyy.fi / +358 44 787 5670).

 

Lisätietoja: Järjestö- ja viestintäasiantuntija, jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

LYYn nettisivut uudistuvat

Ylioppilaskunta täyttää ensi vuonna 40, joka tuo mukanaan muun muassa nettisivujen uudistuksen. Uudistamista varten keräämme käyttäjäkyselyn avulla tietoja siitä, miten nykyiset sivut palvelevat käyttäjiä ja mitä kehitysideoita käyttäjillä olisi? Voit lukea Voit lukea nettisivu-uudistuksesta täältä!

Vastaa nettisivustojen uudistamiskyselyyn täältä!

 

Lisätietoja: Järjestö- ja viestintäasiantuntija, jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

LYYn hallitusrekry käynnissä

Lapin yliopiston ylioppilaskunta on aloittanut vuoden 2019 hallituksen etsinnät ja sometus on lähtenyt käyntiin hurjaa vauhtia. Tällä viikolla hallituslaiset ovat vallanneet LYYn instastoryn ja seuraavana on vuorossa LYYn hallituksen puheenjohtaja sekä toimiston työntekijät! Tutustu LYYn arkeen oman puhelimesi välityksellä – voit samalla kysellä sinua askarruttavia kysymyksiä.

LYYn uusi hallitus valitaan edustajiston kokouksessa 27.11. kello 15-18 LS2. Kokouksessa hallitustyrkyt esittäytyvät ja edustajisto tekee lopullisen valinnan tulevan vuoden kokoonpanosta.

 

 

Lisätietoja: Järjestö- ja viestintäasiantuntija, jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

LYT: Aika hauska masennusnäytelmä 14.11.

Lapin ylioppilasteatterissa otetaan tänä syksynä niskalenkki masennuksesta naurulla. Maiju Saikkosen ohjaama "Aika hauska masennusnäytelmä" kertoo siitä, kun masennus on johdattanut kantajansa niin typeriin, kamaliin tai epäinhimmillisiin tilanteisiin, ettei ole kuin voinut nauraa. Jos ei silloin niin ainakin jälkikäteen. Edes vähän.

Esityspäivät: 14.11., 16.11., 18.11., 21.11., 24.11., 30.11.

LIPUT: Peruslippu 12€ Opiskelija/eläkeläinen 7€ Lippuvaraukset: lyt.liput@gmail.com

Lue lisää Facebook-tapahtumasta!

 

Lyytiset Radio Säteilyssä!

LYYTISET valtaavat uuden kanavan ja saapuvat radioaalloille!

LYYn viestintäsektoria puhututtaa esimerkiksi, MITÄ on Lovisassa ruokana, ja oliko se hyvää? MISSÄ edunvalvonta luuhaa? ja MILLOIN on seuraavat bileet? Kuuntele siis Radio Säteilyä, ja pysy ajantasalla! Radiossa: 89.00MHz, Netissä: www.radiosateily.fi

 

Lisätietoja: Järjestö- ja viestintäasiantuntija, jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

Remburssi: Musta tuntuu -sitsit 16.11.

 

Vuosi sitten järjestetyt poikkitieteelliset Musta tuntuu -sitsit ovat tähänkin päivään asti puhututtaneet niin paljon, että onhan tämä mustaakin mustempi tapahtuma päästävä kokemaan vielä yhden kerran. Pidemmittä puheitta, mennäänpäs asiaan:

Perjantai 16. marraskuuta tulee olemaan synkkä ja myrskyinen yö, kun mustanpuhuva sitsikansa kerääntyy Wiljamiin. Näillä sitseillä ei musta huumori ole mustalla listalla. Muistakaa se, että if it’s not black, put it back. Ja tottakai myös se, että I’ll stop wearing black when they invent a darker colour.

Lue lisää Facebook-tapahtumasta!

 

ROTTA ry: Koskenlasku 16.11.

Syksyn legendaarisin opiskelijatapahtuma Koskenlasku tulee jälleen 16.11.2018! Tänä perjantaina matkaamme takaisin tukkijätkien ja -emäntien aikaan - nyt siis pussihousut jalakaan, sestat kaapista ja kauhujen koskeen!

Rovaniemen insinööri- ja tradenomiopiskelijat esittää: Kauhujen Koskenlasku!

Koskenlasku eli Koskikadun "lasku" nauttien kahlauksen lomassa useiden ravintoloiden annista. Aikaisemmista vuosista poiketen teemana on kauhu. Perinteisesti Koskenlasku aloitetaan Pub Hulibumbasta mutta älä ole zombie, päätä aloituspaikkasi ite.

Lue lisää Facebook-tapahtumasta!

 

LoimuSpeksi 2019 hakee työryhmää!

LoimuSpeksin 2019 produktio on lähtenyt käyntiin. Tuottaja ja ohjaaja on valittu, mutta produktion vastuulaiset on vielä hakusessa. Tsekkaa eri tehtävät LoimuSpeksin nettisivuilta ja hae itse tulevaan prokkikseen!

Vastuulaiset tarvitsevat toki myös työryhmät, joita varten LoimuSpeksi järjestää casting-tilaisuuden 19.11. klo 18-20 Lapin yliopistolla, LS10. Tässä tilaisuudessa etsitään näyttelijöitä, tanssijoita, bändiläisiä, tekniikan puolen ihmelapsia, tuottajan apukäsiä… Eli kaikennäköistä porukkaa! Osallistu Facebook-tapahtumaan niin näet, mitäs kaikkea LoimuSpeksi hakeekaan!

 

Lisätietoja: LoimuSpeksin tuottaja, Samuli Valkama, tuotanto(at)loimuspeksi.fi

 

Nyyti ry:n verkkotoimintakysely

Vastaa kyselyyn Nyytin verkkotoiminnasta ja voita lahjakortti Verkkokauppa.comiin!

Keräämme palautetta ja kehittämisehdotuksia Nyyti ry:n verkkotoiminnasta, -sisällöistä ja -sivustosta.  Mielipiteesi on meille tärkeä ja se autaa meitä kehittämään toimintaamme niin, että voimme palvella sinua entistä paremmin. Kyselyyn vastaaminen kestää vain 5 – 10 minuuttia ja se on avoinna 2.12.2018 saakka. Kysely on tarkoitettu sekä opiskelijoille (korkea- ja toinen aste) että heidän parissaan toimiville ammattilaisille. Kyselyn tulokset käsitellään luottamuksellisesti eikä vastaaja ole tunnistettavissa vastauksista.

Yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 100 euron lahjakortti Verkkokauppa.comiin.

Opiskelija – vastaa kyselyyn tästä!

Ammattilainen – vastaa kyselyyn tästä!

 

Lisätietoja: Leena Tuuttila, kehittämispäällikkö, Nyyti ry, leena.tuuttila(at)nyyti.fi

 

Verkostopäivä Helsingissä 28.11.

Valtakunnallinen Opiskelijahyvinvointiverkosto järjestää 28.11. Helsingissä verkostopäivän, jonka teemana on moninaisuus opiskeluyhteisöissä. Ilmoittautuminen tilaisuuteen on käynnissä ensi torstaihin 15.11. saakka ja paikkoja on vielä hyvin jäljellä.

Tilaisuudessa kuullaan ja keskustellaan, miten opiskelijoiden moninaisuus – kuten erilaiset elämäntilanteet, taustat ja ominaisuudet – näkyvät opiskeluyhteisöissä. Kuinka tämä moninaisuus huomioidaan opiskelijoiden parissa tehtävässä hyvinvointityössä? Millä keinoin yhdenvertaisuutta ja esteettömyyttä voidaan edistää oppilaitosten arjessa?

Lisätietoja tilaisuudesta ja ilmoittautumislinkki löytyy täältä!

 

Lisätietoja: Leena Tuuttila, kehittämispäällikkö, Nyyti ry, leena.tuuttila(at)nyyti.fi

 

Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy työntekijärekry

Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy on Suomen johtava matkailututkimuksiin, erityisesti ulkomaalaisten matkailijoiden Suomen-matkailuun erikoistunut yritys. Vuonna 2018 toteutamme jälleen ulkomaalaisten matkailijoiden matkailijatutkimusta eri puolilla Suomea.

Haemme osa-aikaista tutkimushaastattelijaa Rovaniemen ja Kittilän lentoasemilla toteutettaviin matkailijahaastatteluihin. Työ sopii hyvin esimerkiksi opiskelijoille. Tehtävään voidaan valita myös kaksi henkilöä, toinen Rovaniemelle ja toinen Kittilään. Tutkimushaastattelijoiden tehtävänä on haastatella Suomesta poistuvia ulkomaalaisia matkailijoita, joten odotamme hakijoilta vieraiden kielten osaamista. Kielitaitovaatimuksena on vähintään suomi ja englanti.

Työvuorot ajoittuvat lähtevien lentojen mukaan ja niitä on noin 1-2 vuoroa / viikko / lentoasema joulukuun aikana. Yksi vuoro voi olla 3-6 tuntia. Odotamme tutkimushaastattelijalta valmiutta työskennellä myös viikonloppuisin ja pyhäpäivisin. Palkkaus on 18 €/h. Jos asuinpaikka on toisen lentoaseman paikkakunnalla, tehtävään valitulle maksetaan myös matkakorvaus toiselle lentoasemalle.

Lisätietoja yrityksestä

Pääset hakulomakkeeseen täältä!

Hakemuksia otetaan vastaan 18.11.2018 saakka.

 

Lisätietoja: Jari-Matti Laasonen,  jari-matti(at)tak.fi.

 

Anna palautetta LYYn palautekanavassa

LYY on luonut anonyymin palautekanavan, joka on kaikille avoin. Voit antaa ylioppilaskunnalle palautetta tai kysyä mieltä askarruttavasta asiasta joko ottamalla yhteyttä henkilökohtaisesti tai palautelomakkeen kautta. Voit lukea lisää ja jättää oman palautteesi täällä.

 

Lisätietoja: Lisätietoja: Järjestö- ja viestintäasiantuntija, jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

Ilmoita oma tapahtumasi LYYn tapahtumakalenteriin

LYYn nettisivujen tapahtumakalenteriin on mahdollista ilmoittaa myös omia tapahtumia! Tapahtuman ilmoittaminen ja tietojen kirjoittaminen on helppoa ja nopeaa, ja samalla saat tapahtumallesi näkyvyyttä ylioppilaskunnan nettisivuilla. Ilmoitettujen tapahtumien tulee olla kaikille avoimia. Lisätieto-linkin kautta pääset ilmoittamaan ensimmäisen tapahtumasi kalenteriimme!

Lisätietoja löydät täältä.

 

LYYn sauna vuokrattavissa
Ylioppilaskunnan saunatila on vuokrattavissa erilaisten kokousten tai vapaamuotoisten illanviettojen järjestämistä varten. Saunan saat ylioppilaskunnan jäsenenä käyttöösi ma-to hintaan 100 € / ilta, pe-su 120 € / ilta. Huomioi, että vuokraajan tulee olla ylioppilaskunnan läsnäoleva jäsen. Varaustilanteen voit tarkastaa nettisivuilta löytyvästä kalenterista.

Muille vuokraajille (ei-jäsenille) sauna lämpiää ma-to hintaan 100 € / ilta ja pe-su 220 € / ilta.

Varaukset voit suorittaa sähköpostitse osoitteeseen sauna(at)lyy.fi, tai puh. 045 138 4190.
Lisätietoja saunasta löytyy täältä.

 

*********************

 

BRIEFLY IN ENGLISH

 

Student union’s customer service at the university, F-wing!

Student union’s customer service is at F-wing! Student union’s office hours are following: Tuesday at 12-14, Wednesday 9-11, Thursdays 12-14. Meeting times at the Student Union’s office at Ahkiomaantie 23 can be agreed (lyy@lyy.fi / +358 44 787 5670).

 

More information: Advisor of communications and organizations, jarjestosihteeri(at)lyy.fi

  

Student union’s websites will get a new look!

We have done a questionnaire about the websites; its in Finnish AND in English. This questionnaire includes questions about usability, demonstration pictures of the websites, what kind of images they bring, how functional the websites are and what improvement ideas you have. This questionnaire is anonymous and takes about 10 minutes. You can check our websites if necessary: www.lyy.fi

The questionnaire is open during 2.-16.11.2018. Check more detailed information from here.

You can answer the questionnaire behind this link!

 

More information: Advisor of communications and organizations, jarjestosihteeri(at)lyy.fi

 

ROTTA ry: Koskenlasku 16.11.

The most legendary student event “Koskenlasku” is here again on the 16th of November 2018! We’ll travel back to the time of lumberjacks and matrons – now it’s time to put on your breeches, find your oars and head toward the Koskenlasku of Horrors!

The engineering and business administration student unions present: The Koskenlasku of Horrors!

Koskenlasku is a long-standing student event where one travels downward Koskikatu enjoying pubs, bars and restaurants. This year the new fascinating feature is the theme of horror! Traditionally a group begins from Pub Hulibumba but you don’t have to be a zombie; decide your own starting point.

 

Read more from Facebook event!

 

Survey About Nyyti Ry’s web Activities - Win a Gift Card to Verkkokauppa.com 

Nyyti ry wants to get feedback and suggestions for the future regarding Nyyti’s web activities, website, and online content. Your opinion is very important to us, and it will help us develop our operations so that we can provide even better service in the future. It only takes 5 – 10 minutes to fill out the survey.

The survey is meant both for students (secondary level and higher learning) and the professionals who work with them. The results shall be analyzed in confidence and anonymously so that none of the participants can be identified based on the answers.

Those who leave their contact information get a chance to win a €100 gift card to Verkkokauppa.com in a raffle.

Student – use this link to take the survey

Professional – use this link to take the survey

 

More information: Leena Tuuttila, Nyyti ry, leena.tuuttila(at)nyyti.fi

 

Give feedback on Student union’s feedback channel

Student union has created a feedback channel, which is open to everyone. On the channel, you can tell your thoughts anonymously and ask anything. You can contact us personally or via feedback form. Leave your feedback here.

 

More information: Advisor of communications and organizations, jarjestosihteeri(at)lyy.fi

 

Rent LYY’s Sauna for your parties

Student Union’s Sauna is available for renting during the summertime. If you are a member of the Student Union of the University of Lapland, the renting costs you 100 euros / night. For non-members the price from Sunday to Thursday is 150 euros / night and from Friday to Saturday 200 euros / night. Booking happens via email to edunvalvonta(at)lyy.fi or by phone +358 45 138 4190.

More info from our website or jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

*********************

 

Liity listalle:
Lähetä viesti: "SUB lyyinfo etunimi sukunimi"
Osoitteeseen: listaposti(at)ulapland.fi

Eroa listalta:
Lähetä viesti: "SIGNOFF LYYINFO"
Osoitteeseen: listaposti(at)ulapland.fi

Anna palautetta Lyytisistä osoitteeseen: jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

 • Lyytiset Radio Säteilyssä 16.11.