Lyytiset viikolle 9 // LYY's weekly newsletter in English below

22.02.2019

 

Lyytiset on LYYn viikkotiedote, johon kerätään ajankohtaisia asioita ja tapahtumia tulevaa viikkoa varten. Mikäli haluat oman ilmoituksesi Lyytisiin, ota yhteyttä jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi. Muista lähettää tiedotteesi myös englanniksi, jotta kansainväliset opiskelijatkin saavat tietoa ajankohtaisista asioista.

 

Sisältö

 • LYYn toimiston aukioloajat
 • LYY hakee projektityöntekijää
 • Opiskelijoiden Laskiainen 26.2.
 • LYYn viestintäjaoston kokous 28.2.
 • LYYn perusavustukset haettavissa
 • LYYn projektiavustuskset haettavissa
 • LYYn tuutorihaku
 • Hae #DASigeriksi!
 • European Forum Alpbach -stipendin hakuaika 15.2.-29.3.2019
 • Jalojen Villien vuosijuhla 2.3.
 • Arctic Pride -kulkue 2.3.
 • Anna palautetta LYYn palautekanavassa
 • Ilmoita oma tapahtumasi LYYn tapahtumakalenteriin
 • LYYn sauna vuokrattavissa          

 

 

LYYn toimiston aukioloajat

Lapin yliopiston ylioppilaskunta palvelee Lapin yliopistolla, F-siivessä asiakaspalvelupisteellään seuraavasti:

Keskiviikko 12-14

Torstai 12-14

Mikäli sinulla on tarvetta toimistolla asioimiseen, otathan etukäteen yhteyttä. Muina aikoina ylioppilaskunta palvelee osoitteessa Ahkiomaantie 23B.  lyy@lyy.fi / +358 44 787 5670.

 

Lisätietoja: Järjestö- ja viestintäasiantuntija, jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi 

 

LYY hakee projektityöntekijää

Lapin yliopiston ylioppilaskunta on noin 4000 yliopisto-opiskelijan edunvalvonta- ja palveluorganisaatio. Tarjoamme monipuolisia ja vastuullisia tehtäviä nuorekkaassa työyhteisössä. Tehtävässä pääset kehittämään itseäsi tapahtumatuotannon saralla ja tutustumaan julkishallinnollisen yhteisön toimintaan.

Työtehtävä vaatii erinomaista suomen kielen taitoa sekä hyviä englannin kielen taitoa. Hakijalta edellytetään aikaisempaa kokemusta tapahtumatuotannosta sekä asiakaspalvelutehtävistä. Lue lisää hakukuulutuksesta täältä.   

Lisätietoja: Lapin yliopiston ylioppilaskunnan pääsihteeri, paasihteeri(at)lyy.fi

Hallituksen puheenjohtaja Jenni Tuomainen, puheenjohtaja(at)lyy.fi

 

Opiskelijoiden Laskiainen 26.2.

Kaikkien opiskelijoiden rakastama laskiainen on täällä! Tämän kunniaksi LYY ja ROTKO järjestävät laskiaistiistaina perinteiset riennot Susivoudin kentälle aivan yliopiston läheisyyteen.

Päivätapahtuman ohjelmassa on tiukka lumifutis-kamppailu Lapin herruudesta, luistelua sekä kutkuttavan jännittävä Pimp my Liukuri -kisa! Sinulla ei tarvitse olla liukuria omasta takaa, vaan saamme DASilta liukureita pimpattavaksi! Kovien rientojen jälkeen pääsemme lämmittelemään DAS:n saunalla mukavan seuran puitteissa. 

Lisätietoja: Järjestö- ja viestintäasiantuntija, jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi 

 

LYYn viestintäjaoston kokous 28.2.

Vuoden ensimmäinen viestintäjaoston kokous järjestetään 28.2. kello 13:00-14:30 LYYn toimistolla. Esityslistalla ovat muun muassa vappu sekä järjestojen omat viestintärutiinit. Tervetuloa!

Lisätietoja: Järjestö- ja viestintäasiantuntija, jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi, Hallituksen jäsen, Katariina Henttonen, katariina.henttonen(at)lyy.fi

 

LYYn perusavustukset haettavissa

Ylioppilaskunnan hallitus on avannut perusavustukset haettavaksi. Hakemukset on toimitettava 15.3.2019 klo 16.00 mennessä sähköpostitse osoitteeseen jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi tai LYY / Järjestöasiantuntija, Ahkiomaantie 23 B, 96300 Rovaniemi. Sähköpostitse lähetetyt hakemukset tulee otsikoida muotoon ”perusavustukset”. Myöhässä tulleita hakemuksia ei käsitellä. Perusavustuksia jaetaan yhteensä 5000 euroa. Edustajisto päättää perusavustusten myöntämisestä kokouksessaan.

Lue lisää perusavustushausta täältä.

Lisätietoja: Järjestö- ja viestintäasiantuntija, jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

LYYn projektiavustuskset haettavissa

Ylioppilaskunnan hallitus on päättänyt avata projektiavustukset vapaaseen hakuun. Projektiavustuksia myönnetään yhteensä 3000 euron edestä. Avustuksen myötä pyritään kehittämään kestävää ja ympäristöystävällistä lappilaista opiskelijakulttuuria! Edellytyksenä on, että tapahtuma on poikkitieteellinen.

Projektiavustusta voi hakea ylioppilaskunnan piirissä toimivat yhdistykset ja järjestöt, mutta myös yksittäiset henkilöt tai ryhmät. Projektiavustuksen saanti ei siis vaadi rekisteröityä yhdistystä!

Lisätietoja: Järjestö- ja viestintäasiantuntija, jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

LYYn tuutorihaku

Haku opiskelijatuutoriksi tulee jälleen 25.2. - 10.3.! Haku alkaa 25.2. kello 12.00 ja päättyy 10.3. kello 18.00 

Lapin yliopiston ylioppilaskunta (LYY) jatkaa viime vuonna aloitettua tuutoroinnin organisointia. Tarkemmin LYYn vastuulla ovat opiskelijatuutorien haku, valinta, tuutorien kouluttaminen, tuutoroinnin palautteen kerääminen sekä tuutorointiraportointi. 

Hakijat arvioidaan seuraavien kriteereiden mukaan: järjestö-/ryhmätoiminta, opintojen sujuvuus, motivaatio ja näkemys hyvästä tuutoroinnista sekä Lapin yliopistosta opiskelupaikkana. Näiden pohjalta ollaan tehty myös hakulomake. 

Haku aukeaa LYYn nettisivuille maanantaina 25.2.

Lisätietoja: Hallituksen jäsen, oona.elo(at)lyy.fi, edunvalvonta-asiantuntija, edunvalvonta(at)lyy.fi

 

Hae #DASigeriksi!

Asuntoja rovaniemeläisille opiskelijoille tarjoava Domus Arctica -säätiö täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Juhlavuoden teemana on yhteisöllisyys ja sen kunniaksi tavoitteena on lisätä yhteistyötä opiskelijoiden ja DASin välillä.

DAS etsiikin nyt opiskelijalähettiläitä, eli DAS IGEReitä, tuottamaan sisältöä DASin Instagramiin. DAS IGERit pääsevät oppimaan sosiaalisesta median parissa työskentelystä ja markkinoinnista suoraan alan ammattilaisilta. Hommasta saa myös palkkion! Lisätiedot ja yhteystiedot löytyvät täältä!

 

European Forum Alpbach -stipendin hakuaika 15.2.-29.3.2019

European Forum Alpbach (EFA) on 1945 perustettu monialainen tieteen, politiikan, talouden ja kulttuurin kohtauspaikka Itävallan Alpeilla. Ohjelmassa käsitellään globaaleja haasteita kuten ilmastonmuutos ja pakolaisuus sekä ilmiöitä kuten populismi ja demokratia sekä teknologian kehitys. Alpbachin idylliseen alppikylään kokontuu 14.8.–30.8.2019 yli 900 alansa huippua edustavaa puhujaa ja 5000 osallistujaa keskustelemaan, kuuntelemaan ja jakamaan näkemyksiä sekä kokemaan taidetta ja vaelluksia.

 

Stipendi kattaa osallistumismaksun, majoituksen ja pienen taskurahan. Suomesta KAUTE-säätiö ja Suomen Kulttuurirahasto kustantavat stipendit 4 alle 30-vuotiaalle. Stipendi jaetaan vuosittain 700:lle nuorelle ympäri maailman. Hae täältä!

 • Mitä? Maailmankuvan laajentuminen 2,5 viikossa
 • Missä? Alpeilla, Alpbach
 • Milloin? 14.8.-30.8.2019
 • Mitä maksaa? Matkakulut

Lisätietoja täältä sekä, Oliver Heinonen, p. +358 504668672 & Annina Lattu, p. +358 503454173

 

Jalojen Villien vuosijuhla 2.3.

Matkailututkimuksen opiskelijoiden ainejärjestö, Jalot Villit ry täyttää 2.3. 23 vuotta. Jaloja Villejä juhlitaan tänä vuonna Ravintola Turkoosissa. Luvassa on kolmen ruokalajin illallinen sekä mukavia ohjelmanumeroita. Vuosijuhlille ilmoittautuminen on päättynyt. Jatkot järjestetään Half Moonissa! Hyvää syntymäpäivää Jalot Villit!

 

Arctic Pride -kulkue 2.3.

Arctic Pride kulkueessa ollaan iloisesti ylpeitä itsestä ja muista! Liity iloiseen pride-kulkueeseen ja ilmaise tukesi yhdenvertaiselle Lapille, jossa jokainen voi olla juuri sellainen kuin on!

Värikkäästi tai erottuneesti pukeutuneista palkitaan kaksi parasta pukeutujaa kategorioissa lapset/nuoret ja aikuiset.  Kulkue järjestäytyy Kansalaistorilla Rovaniemen kaupunginkirjaston edustalla klo 11:30 ja lähtee klo 12.30 Rovakadun ja Koskikadun kautta Lordin aukiolle.

  

Anna palautetta LYYn palautekanavassa

LYY on luonut anonyymin palautekanavan, joka on kaikille avoin. Voit antaa ylioppilaskunnalle palautetta tai kysyä mieltä askarruttavasta asiasta joko ottamalla yhteyttä henkilökohtaisesti tai palautelomakkeen kautta. Voit lukea lisää ja jättää oman palautteesi täällä.

 

Lisätietoja: Lisätietoja: Järjestö- ja viestintäasiantuntija, jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

Ilmoita oma tapahtumasi LYYn tapahtumakalenteriin

LYYn nettisivujen tapahtumakalenteriin on mahdollista ilmoittaa myös omia tapahtumia! Tapahtuman ilmoittaminen ja tietojen kirjoittaminen on helppoa ja nopeaa, ja samalla saat tapahtumallesi näkyvyyttä ylioppilaskunnan nettisivuilla. Ilmoitettujen tapahtumien tulee olla kaikille avoimia. Lisätieto-linkin kautta pääset ilmoittamaan ensimmäisen tapahtumasi kalenteriimme!

Lisätietoja löydät täältä.

  

LYYn sauna vuokrattavissa
Ylioppilaskunnan saunatila on vuokrattavissa erilaisten kokousten tai vapaamuotoisten illanviettojen järjestämistä varten. Saunan saat ylioppilaskunnan jäsenenä käyttöösi ma-to hintaan 100 € / ilta, pe-su 120 € / ilta. Huomioi, että vuokraajan tulee olla ylioppilaskunnan läsnäoleva jäsen. Varaustilanteen voit tarkastaa nettisivuilta löytyvästä kalenterista.

Muille vuokraajille (ei-jäsenille) sauna lämpiää ma-to hintaan 100 € / ilta ja pe-su 220 € / ilta.

Varaukset voit suorittaa sähköpostitse osoitteeseen sauna(at)lyy.fi, tai puh. 045 138 4190.
Lisätietoja saunasta löytyy täältä.

 

 

*********************

 

BRIEFLY IN ENGLISH

 

 • Student union’s opening hours
 • Student’s Shrove 26.2.
 • Communications sector meeting 28.2.
 • Apply to be a #DASigers!
 • European Forum Alpbach scholarship application period 15.2.-29.3.2019
 • Jalot Villit anniversary party 2.3.
 • Arctic Pride Parade 2.3.
 • Give feedback on Student union’s feedback channel
 • Rent LYY’s Sauna for your parties

 

 

Student Union’s opening hours

Student Union’s customer service point is open again at the university, F-wing. Opening hours are following:

Wednesday 12-14

Thursday 12-14

If you need our services in other times, meeting times at the Student Union’s office (Ahkiomaantie 23B) can be agreed in advanced:  lyy@lyy.fi / +358 44 787 5670.

  

More information: Advisor of communications and organizations, jarjestosihteeri(at)lyy.fi

 

Student’s Shrove 26.2.

Like every year, also in 2019 the students of Lapland get one lecture-free day. That day is on 26.2. and it means Laskiainen for us. The day is organized together by LYY (The student union of the university of Lapland) and ROTKO (the Lapland UAS Student Union). During the day there will be Snow soccer championship games and Pimp my Liukuri (snow glider)! The snow sliders will be sponsored by DAS, so you don't have to have your own Liukuri to join the contest. Read more about the event here.

More information: Advisor of communications and organizations, jarjestosihteeri(at)lyy.fi

 

Communications sector meeting 28.2.

The first communications sector meeting for this year will be held 28.2. at 13-14 Student union’s office. The meeting will go through first of May celebrations (Vappu) and communications routines of the student associations. Welcome!

 

Apply to be a #DASigers!

Domus Arctica -säätiö rents apartments for students living in Rovaniemi and is celebrating its 50th anniversary this year. The theme of the year is community spirit and because of that DAS aims to increase cooperation with the students.

Therefore DAS is searching for student ambassadors, aka DAS IGERs, to produce content for DAS’ Instagram. DAS IGERs get to learn more about working in social media and marketing straight from professionals and also get paid! More information: https://das.fi/fi/dasigers

 

European Forum Alpbach scholarship application period 15.2.-29.3.2019

European Forum Alpbach (EFA) is an interdisciplinary platform for science, politics, business and culture. Established in 1945, the annual European Forum Alpbach and our events throughout the year address the relevant socio-political questions of our time. More than 5000 participants and 900 speakers gather to the idyllic village of Alpbach each year to discuss, listen, and share ideas, not forgetting experiencing art and hiking.

The scholarship covers the participation fee, lodging, and a small pocket money. The KAUTE foundation and the Finnish Cultural Foundation cover the scholarships for 4 under 30-year-olds from Finland. The scholarships are granted to more than 700 annually. Apply here!

 

 • What? Widening of your world view in 2,5 weeks
 • Where? In the Alps, at Alpbach
 • When? 14.8.-30.8.2019
 • Price? Travel expenses

Additional information here , Oliver Heinonen, p. +358 504668672 & Annina Lattu, p. +358 503454173

 

Jalot Villit anniversary party 2.3.

The Tourism research student association Jalot Villit ry will turn 23 on 2.3. For this, Jalot Villit will have anniversary party at the restaurant Turkoosi and after party at Half Moon. The tickets to anniversary party have been sold. Happy birthday Jalot Villit!

 

Arctic Pride Parade 2.3.

The Arctic Pride Parade will gather around at Kansalaistori (City Hall Square) at 11:30, parade departs at 12:30. Route: Kansalaistori – Rovakatu - Koskikatu - Lordin aukio (Lordi Square). The best dress wins.

 

Give feedback on Student union’s feedback channel

Student union has created a feedback channel, which is open to everyone. On the channel, you can tell your thoughts anonymously and ask anything. You can contact us personally or via feedback form. Leave your feedback here.

 

More information: Advisor of communications and organizations, jarjestosihteeri(at)lyy.fi

 

Rent LYY’s Sauna for your parties

Student Union’s Sauna is available for renting during the summertime. If you are a member of the Student Union of the University of Lapland, the renting costs you 100 euros / night. For non-members the price from Sunday to Thursday is 150 euros / night and from Friday to Saturday 200 euros / night. Booking happens via email to edunvalvonta(at)lyy.fi or by phone +358 45 138 4190.

More info from our website or jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

*********************

 

Liity listalle:
Lähetä viesti: "SUB lyyinfo etunimi sukunimi"
Osoitteeseen: listaposti(at)ulapland.fi

Eroa listalta:
Lähetä viesti: "SIGNOFF LYYINFO"
Osoitteeseen: listaposti(at)ulapland.fi

Anna palautetta Lyytisistä osoitteeseen: jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

Sing in the list:

Send message: ”SUB lyyinfo first name lastname”

To the address: listaposti(at)uapland.fi

 

Sing off the list:

Send message: “SIGNOFF LYYINFO”

To the address: listaposti(at)ulapland.fi

 

Give feedback about “Lyytiset” to the address: jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi