Täältä tulee #Kivakaveri-kampanja!

18.09.2017

#kivakaverikuva2.JPG

 

Lapin yliopiston ylioppilaskunta (LYY) tuotti keväällä 2017 Lapin yliopiston opiskelijoille yhteisöllisyys- ja vuorovaikutuskyselyn. Kyselyn tavoitteena oli saada tietoa siitä, mistä opiskelijat ovat ylpeitä, mitkä asiat luovat yhteisöllisyyttä ja mikä yksinkertaisesti on parasta meidän yliopistossamme. Samalla kyselyllä selvitettiin korkeakoulukiusaamista ilmiönä Lapin yliopistossa.

 

Kyselyn pohjalta LYY tekee syksyn 2017 aikana #kivakaveri-kampanjan. #Kivakaveri–kampanjan avulla kannustetaan opiskelijoita ja yliopiston henkilökuntaa tarkastelemaan toimintaansa arjen pienten tekojen kautta. Kampanja herättelee pohtimaan sitä, millainen minä voisin olla, jotta olisin kiva kaveri? Kampanja tulee näkymään yliopiston sisällä viestintäkanavissa, LYYn sosiaalisessa mediassa sekä LYYn muissa tapahtumissa. Kampanja lanseerataan 18.9., jolloin Lapin yliopistolla käynnistyy hyvinvointiviikko.

 

Kampanjan puitteissa tullaan käsittelemään kyselystä saatuja tietoja. Kyselyn tietojen perusteella tehdään myös toimenpiteitä, joiden tarkoitus on entisestään vahvistaa yhteisöllisyyttä Lapin yliopistossa. Näemme, että kiusaamista ei voi koskaan kokonaan kitkeä, mutta vahvemman yhteisöllisyyden turvin on kiusaamisella vähemmän mahdollisuuksia pärjätä yhteisössämme.

 

Kyselyä ja sen tuloksia tullaan käsittelemään eri yliopiston toimielimessä. Kyselyn raporttia esitellään opetuksen kehittämisryhmässä, opintopäälliköiden kokouksessa, hyvinvointityöryhmässä sekä eri LYYn jaostoissa. Tarkoitus on myös käydä läpi tuloksia yhdessä ainejärjestöjen kesken tilaisuudessa, jossa on mukana myös Lapin yliopiston laatupäällikkö.

 

Lapin yliopistossa moni tuntee olevansa kuin olisi kotonaan. Meillä on vahvuutemme, joilla voimme luoda yliopistostamme opiskelijalle parhaan paikan. Työtä sen eteen on tehtävä yhdessä, sillä yhdessä olemme enemmän. Ollaan toisillemme kivoja kavereita.

 

Lisätietoja kampanjasta:

Iida Nevasalmi, hallituksen jäsen

iida.nevasalmi(at)lyy.fi

 

Antti Eteläaho, edunvalvonta-asiantuntija

edunvalvonta(at)lyy.fi