Teknologia halutaan vahvemmaksi osaksi opintoja – ”Tärkeää olisi asettaa selkeitä tavoitteita”

13.02.2017

 

LYYn hallitusohjelmassa vuonna 2017 erityispaino edunvalvontasektorilla on teknologian ajamisessa vahvemmaksi osaksi opintoja. Erityisesti EXAM-tenttijärjestelmä, sähköinen palautus, luentojen tallennus ja verkkomateriaalit ovat asioita, joiden vahvempi hyödyntäminen nopeuttaisi ja sujuvoittaisi huomattavasti opintoja Lapin yliopistossa. 

- Yliopistossamme on jo teknologiaa, mutta sitä ei täysimääräisesti hyödynnetä. Esimerkiksi EXAM-tentit olisivat erittäin tärkeä asia opiskelijoillemme, jotta joustavuus ja sujuvuus vahvistuisivat opinnoissa. LYYllä ja opiskelijoilla on tärkeä tehtävä olla vaatimassa teknologiaa mukaan opintoihin, summaa edunvalvonta-asiantuntija Antti Eteläaho.

Tällä hetkellä Lapin yliopiston osalta EXAMissa on avoinna 68 tenttiä OTK:sta, 18 YTK:n puolelta ja 18 tenttiä KTK:sta.

- Erityisesti yhteiskuntatieteiden tiedekunnan tenttien vähyys hieman jopa huolettaa. Tiedekunnassa opintoja suoritetaan paljon kirjatentein ja EXAM olisi YTK:lle oiva apu joustavoittaa opintoja, Eteläaho toteaa.

- Olemme vieneet jo viestiä hallintoon, että opiskelijat toivovat koko lukuvuoden vahvaa hyödyntämistä. Tähän päästään teknologian käytön avulla. Tärkeää olisi asettaa selkeitä tavoitteita yliopistossa ja tiedekunnissa koskien esimerkiksi juurikin EXAM-tenttien määrä. Sitä kautta tuloksia olisi saatavissa nopeammin, jatkaa LYYn hallituksen kopovastaava Iida Nevasalmi.

Tässä prosessikaaviolla hahmotettuna koulutuspoliittiset suunnat edunvalvontakentällä tänä vuonna:

Tiedote_kopo.jpg

55 opintopisteen suorittaneiden määrän kasvattamisessa tärkeä rooli on ainejärjestöjen edunvalvontavastaavilla, joiden toivotaan tuovan esille opiskeluissa kohdattuja pullonkauloja, mutta myös hyviä käytänteitä. 

- On tärkeää, että opiskelija voi hyvin ja kykenee suorittamaan kursseja. Pullonkaulojen selvittäminen ja hyvien käytänteiden jakaminen auttaa löytämään keinoja, joilla 55 opintopistettä saataisiin suoritettua entistä jouhevammin. Ainejärjestöjen edunvalvontavastaavien rooli haasteiden ja hyvien käytäntöjen etsimisessä onkin ensiarvoisen arvokasta. Lanseerasimme "etsivä edunvalvoja" -termin korostamaan aiheen tärkeyttäLYYn hallituksen toinen kopovastaava Asta Alatossava kertoo.

Seuraava edunvalvontajaoston kokous on keskiviikkona 15.2. kello 9.00 LYYn toimistolla. Ainejärjestötoimijoita tavataan myös maanantaina 13.2. ainejärjestötoimijoiden koulutuspäivän Riemupiirakan yhteydessä.

 

Lisätietoja: 

Edunvalvonta-asiantuntija 

Antti Eteläaho 

edunvalvonta(at)lyy.fi