Vappuviikko juhlistaa kevään suurinta tapahtumaa Olympian merkeissä

09.04.2018

 

Rovaniemellä opiskelijoiden vapun juhlinta alkaa jo perjantaina 20. huhtikuuta ja kestää vappupäivään 1.5. saakka. Tämän vuoden vappuviikko kulkee teemalla OlympiaVappu ja viikon aikana onkin luvassa olympia-teemaan lukeutuvaa tunnelmaa moneen makuun ja laidasta laitaan! Vappuviikon aikana päästään nauttimaan niin kansainvälisistä urheilulajeista kuin jumalaisista rastikilpailuista. Viikolla on tarjolla kulttuuria kaikille Lapin ylioppilaskuoron Lucida Intervallan kevätkonsertin ja LoimuSpeksi Loru Kaamoksen herrasta -näytelmän muodossa, joka esitetään tänä vuonna Korundissa.

 

Maanantaina 30.4. koko vappuviikon juhlinut kansa kokoontuu Jätkänpatsaan lakitukseen. Opiskelijajoukko kokoontuu haalarit päällä omien ainejärjestöjensä lippujen kanssa Lordin aukiolle klo 15.15 ja lähtee sieltä yhtenäisenä kulkueena Jätkänpatsaalle klo 15.30. Jätkänpatsaalla luvassa on perinteisiä tervehdyspuheenvuoroja, VPK:n soittokunnan soittoa, fuksikaste ja tietenkin myös itse Jätkä saa lakkinsa. Jätkänpatsaan lakitus on kaikille avoin tilaisuus, jonne myös kaupunkilaiset ovat tervetulleita. Jätkänpatsaan lakitusvuorossa on tänä vuonna taiteiden tiedekunnan opiskelijoiden ainejärjestö TAO ry.

 

Jätkänpatsaan lakituksen jälkeen vapunaaton juhlinta huipentuu vappuviikon loppubileissä yökerho Half Moon Night Clubissa. Vappuviikon päätösbileissä esiintyy Aleksanteri Hakaniemi.

 

Katso vappuviikon koko ohjelma VappuRöllöstä, LYYn nettisivuilta tai OympiaVapun Facebook-sivulta.

Lisätietoja vapputapahtumista saa Järjestö- ja viestintäasiantuntija Alesi Lindqvistiltä.