Vastaa Kulutustapamittariin ja selvitä omien toimintatapojesi ympäristöystävällisyys

18.03.2017

Lapin yliopisto on viime vuonna aloittanut Green Office –yhteistyön WWF:n kanssa. Toiminnan tavoitteena on ollut kehittää pääkampukselle (Yliopistonkatu 8) käytännönläheinen ympäristöjärjestelmä, jonka avulla yliopistomme voi pienentää ympäristökuormitustaan. Maaliskuun lopussa WWF suorittaa ensimmäisen toimistotarkastuksen, jossa selvitetään yliopiston Green Office –kriteerien täyttymistä.

Osallistu yliopistomme ympäristötyöhön ja vastaa Kulutustapamittariin, joka on avoin sekä Lapin yliopiston opiskelijoille että henkilökunnalle. Kulutustapamittarin avulla jokainen voi mitata omien toimintatapojensa ympäristöystävällisyyttä. Vastaaja näkee välittömästi kyselyn päätteeksi kokonaispistemääränsä ja saa palautteen mittarin viidestä eri osa-alueesta. Vastaaminen vie vain pienen hetken, noin minuutin verran.

Kulutustapamittari kuuluu yhtenä osana WWF:lle tehtävään vuosiraportointiin, joten siihen vastaaminen on tärkeä osa tekemäämme Green Office –työtä. Tulokset auttavat seuraamaan yliopistomme ympäristötyön etenemistä ja niiden pohjalta voidaan myös kohdentaa tulevia toimenpiteitä ympäristöystävällisemmän kampuksen kehittämiseksi.

Linkki Kulutustapamittariin (FI): http://goquestionnaire.wwf.fi/survey/index.php?sid=62923&lang=fi

Kaikkien yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan KeepCup –kestomukeja ympäristöystävällisempiin kahvihetkiin. Henkilötietoja käytetään vain arvonnan suorittamiseen. Kyselyyn voi vastata myös nimettömänä.

Vastausaika päättyy torstaina 23.3.2017. Kaikki vastaukset käsitellään anonyymisti.

 

Kulutustapamittari on WWF:n kehittämä työkalu. Green Office on erilaisille toimistoille suunnattu ympäristöjärjestelmä, joten mittarin kysymykset on muotoiltu niin, että ne toimivat paremmin henkilökunnalle. Tästä huolimatta meille on tärkeää saada vastauksia myös opiskelijoilta. Voit siis tarvittaessa hiukan soveltaa vastauksiasi.​

 

Lisätietoja:

Asta Sinervä
Lapin yliopiston Green Office -yhteyshenkilön edustaja
Ulapalla - Lapin yliopistoyhteisön vuorovaikutuskanava
ulapalla(at)ulapland.fi
asinerva(at)ulapland.fi