UUDELLE OPISKELIJALLE

 

Lämpimät onnittelut opiskelupaikan johdosta! Tervetuloa Lapin yliopistoon, ja sitä kautta Lapin Yliopiston ylioppilaskunnan LYYn jäseneksi. Näiltä sivuilta löydät tietoa siitä, mikä LYY oikeastaan on, sekä millä tavoin sinä voit hyödyntää LYYn palveluita. Tässä alla muutamia asioita, jotka sinun on hyvä huomioida opiskelijaelämää aloittaessasi.

Lisäksi kannattaa tutustua TOIMINTA sivun sisältöön. Sieltä löytyy paljon tietoa siitä mitä kaikkea ylioppilaskunta on ja kuinka se toimii. Erityisesti kannattaa bongata tulevan ainejärjestösi sivut. Sieltä löydät varmasti sisältöä ensimmäisiin viikkoihisi yliopistossa.

Kannattaa myös ehdottomasti käydä tykkäämässä LYYn Facebook-sivusta niin pysyt mukana meiningeissä. LYY löytyy myös Instragramista  @lyygram ja Twitteristä @LYYtweet.

 

Ilmoittautuminen läsnäolevaksi

Uusille opiskelijoille opiskelupaikan vastaanottaminen ja ilmoittautuminen ensimmäiselle lukuvuodelle tapahtuu opintopolussa ja määräajat ovat samat sekä opiskelupaikan vastaanottamisessa että ilmoittautumisessa. Ilmoittautumisen yhteydessä maksat myös ylioppilaskunnan jäsenmaksun ja näin ollen liityt LYYn jäseneksi. Muista hoitaa ilmoittautuminen ajallaan, sillä ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen joudut maksamaan ilmoittautumista varten uudelleenkirjautumismaksun.

Lisätietoja läsnäolevaksi ilmoittautumisesta löydät myös Lapin yliopiston nettisivulta eli täältä.

Jatkossa ilmoittautuminen hoidetaan weboodin kautta. Ilmoittautuminen uudelle lukuvuodella aukeaa aina loppukevään aikana. 

 

Opintotukihakemus

Opintotukihakemuksen täyttäminen onnistuu kätevimmin KELAn verkkopalvelun kautta. Opintotukihakemus kannattaa jättää ajoissa, sillä opintotuki voidaan myöntää aikaisintaan hakemiskuukauden alusta lukien. Lisätietoa opintotuesta ja sen hakemisesta löydät mm.yliopiston nettisivuilta.

 

Opiskelijakortti

Heti kun olet ilmoittautunut läsnäolevaksi ja maksanut ylioppilaskunnan jäsenmaksun, voit tilata opiskelijakortin, saat käyttöösi huikean määrän opiskelijaetuja! Opiskelijakortti on myös tärkeä ja jokapäiväinen etuväline esimerkiksi opiskelijahintaiseen ruokailuun sekä juna- ja bussimatkoihin. Opiskelijakortti on voimassa heti, kun olet hakenut siihen lukuvuositarran LYYn toimistolta osoitteesta Ahkiomaantie 23. Lisätietoa opiskelijakortista ja siihen liittyvistä eduista täältä.

 

Asunnon hankkiminen

Opiskelija-asuntoja Rovaniemellä välittää meidän oma Domus Arctica -säätiömme, eli tuttavallisemmin DAS. DAS:n nettisivuilla voit tutustua opiskelija-asuntoihin ja täyttää asuntohakemuksen. Yksityiset vuokranantajat tarjoavat asuntojaan vuokralle muunmuassa LYYn suositun asunnonvuokrauspalstan kautta.

Uusille opiskelijoille opiskelupaikan vastaanottaminen ja ilmoittautuminen ensimmäiselle lukuvuodelle tapahtuu opintopolussa ja määräajat ovat samat sekä opiskelupaikan vastaanottamisessa että ilmoittautumisessa.