KULTTUURI

 

DJI_0281_HDR-Edit.jpg

Kuvassa komeat Rovaniemen maisemat ja Vapun juhlintaa vuodelta 2016.

 

Ylioppilaskunnan kulttuurisektori pitää yllä yliopisto-opiskelijoiden kulttuuritoimintaa. Tiedotamme Lapin yliopiston opiskelijoita kiinnostavasta kulttuuritoiminnasta, sekä tietenkin myös itse järjestämme sitä. Sektorista vastaa LYYn hallituksen vapaa-ajanvastaavat sekä LYYn järjestö- ja viestintäasiantuntija. LYYn kulttuuritoimintaan ja tapahtumien järjestämiseen voi osallistua vapaa-ajanjaostossa, joka on avoin kaikille ylioppilaskunnan jäsenille.

 

Tapahtumista, kampanjoista, kulttuurijaoston kokouksista sekä muusta toiminnasta ilmoitetaan LYYn verkkosivuilla, facebook -sivulla sekä Lyytisissä. 

 

Ylioppilaskunnan vuosittaisia tapahtumia

 

Ajankohtaisten tapahtumien tarkemmat tiedot löydät tapahtumakalenterista

 

Laskiainen

Laskiaista vietetään ylioppilaskunnassa perinteisen lumiriehan ja iltabileiden merkeissä. Viime vuosina päivä on toteutettu yhteistyössä ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan kanssa. Päivän lumiriehassa ohjelmassa on koettu muun muassa lumifutisturnaus sekä Pimp my pulkka -pulkantuunauskilpailu. Illalla nostetaan kannat kattoon ja palkitaan päivän menestyneimmät kisailijat.

 

Vappu

Opiskelijan vappu on Rovaniemellä reilun viikon mittainen. Ylioppilaskunnan rooli vapun järjestämisessä on koko opiskelijakentän yhteen kokoaminen ja tapahtumien organisointi sekä markkinointi. Järjestöt järjestävät tapahtumia viikon ajan, ja viikko huipentuu perinteiseen Jätkänpatsaan lakitukseen sekä LYYn omiin vappukarkeloihin. Viime vuosina menolippuna The Vappuun on toiminut vappuranneke, jolla tapahtumista saa nauttia erikoishintaan ja välillä jopa maksutta.

 

Varjoavajaiset

Ennen yliopiston virallisia avajaisia opiskelijoiden syksy alkaa Varjoavajaisilla. Elokuun loppuun tai syyskuun alkuun sijoittuva tapahtuma on juuri se, missä kesälomilta palanneet opiskelijat tapaavat toisiaan ja tutustuvat yliopiston uusiin kasvoihin.

 

Fuksiaiset

Uudet opiskelijat, eli fuksit, kastetaan ainejärjestöjen voimin syyskuussa. Ylioppilaskunta kerää opiskelijat fuksikasteen päätteeksi samaan paikkaan juhlimaan. Haluamme myös muistuttaa tuutoreita ja muita fuksirasteilla toimivia siitä, että ketään ei saa nöyryyttää eikä pakottaa mihinkään. Let´s make it smooth!

 

Vuosijuhlat

Kaikkien yhteinen LYY ansaitsee arvoisensa synttärit. LYYtä onkin tapana juhlia akateemisten vuosijuhlien merkeissä lokakuun alussa.

 

Itsenäisyyspäivä

6.12. LYY järjestää itsenäisyyspäivän soihtukulkueen keskustasta sankarihaudoille. Hämärtyvässä illassa ja soihtujen loisteessa on tunnelmaa ja juhlan tuntua.

 

itsenäisyyspäivä.jpg

 Itsenäisyyspäivän soihtukulkue Rovaniemen kirkon edustalla.